Zeven keer doen in Medellin. Medellin is een stad die onlosmakelijk verbonden is met Pablo Escobar. Maar dat ligt al een tijdje achter Medellin dat inmiddels een bijna Europese uitstraling heeft gekregen. Een zeer moderne stad waar het goed toeven is.

Doen in Medellin

Doen in Medellin Kabelbaan Medellin
Medellin is geen typische Zuid-Amerikaanse stad. Als je überhaupt kunt spreken van zo’n fenomeen. Colombia is qua steden juist heel veelzijdig. Van het het historische Cartagena, graffitistad Bogota tot het moderne Medellin. Wij slapen in Medellin in een hostel in de wijk Poblado en het lijkt soms wel alsof we in een Europese stad lopen.

Na 3 dagen Medellin zijn dit onze hoogtepunten. Zeven dingen om op je lijstje te zetten als je zelf naar Medellin gaat.

7Bezoek Medellin tijdens de Feria de Las Flores


Medellin wordt ook wel ‘La Ciudad de la Primavera Eterna’ genoemd, stad van de eeuwige lente. Probeer een bezoek aan Colombia dus ook zeker te combineren met het jaarlijkse bloemenfestival Feria de Las Flores. Wij waren er tijdens het festival en je merkt dat de hele regio er mee bezig is. Niet alleen Medellin, maar ook omringende dorpjes zoals Guatape.

Bekijk op de officiële website van het bloemenfestival voor de datum. Doorgaans in juli en augustus!

Medellin, stad van de eeuwige lente

6Ga shoppen in Medellin


De drukste plekken van Medellin? Ongetwijfeld de winkelcentra. En kom je er tijdens het jaarlijkse bloemenfestival tijdens onze zomer (zie hierboven), heb je kans dat een winkelcentrum bijzonder wordt aangekleed. Zoals deze pauw in de Santa Fe Mall in Medellin.

5Verken de wijk Poblado


De wijk Poblado zit vol met leuke eettentjes. Een prima uitvalsbasis dus voor je verblijf in Medellin. Hierboven een foto van een ontbijtje in Poblado.

4Wandel tussen de beelden van Botero


Botero Plaza is een park vol beelden van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Het zijn er 23 om precies te zijn. Allemaal door Botero zelf gedoneerd aan zijn woonplaats Medellin.

3Maak een dagtrip naar Guatape


Als je naar de Medellin gaat staat een bezoek aan Guatape ongetwijfeld op je bucket list. Je kunt namelijk ook gelijk de Piedero del Penol beklimmen. Daar heb je misschien wel het beste uitzicht van Colombia. Hoewel het uitzicht tijdens het paragliden boven de Chicamocha Canyon ook in de buurt komt. Guatape is een zeer kleurrijk dorpje en is ideaal als je even uit de grote stad wilt ‘uitsnappen.’

Lees ook:Guatapé in Colombia is een Colombiaans dorp in alle kleuren van de regenboog

2Maak bijna gratis een ritje in de kabelbaan over de stad


Waarschijnlijk maakt elke toerist in Medellin dit ritje. Voor onder een euro maak je een ritje. Zolang je maar niet uitstapt. Ga naar het metrostation Acevedo. Je zit dan op lijn K richting Santo Domingo. In een soort kleine skilift voor ongeveer 6 personen heb je prachtig uitzicht over Medellin. Zeker doen dus!

1Doe de Pablo Escobar Tour


Voordat je naar Colombia gaat heb je ongetwijfeld Narcos gezien. De naam van Pablo Escobar is nou eenmaal onlosmakelijk verbonden met Medellin. Daar merk je in deze moderne stad weinig meer van. Zoals je kunt zien aan de vorige bezienswaardigheden in Medellin. Toch is het doen van een Pablo Escobar de moeite waard, want het geeft een goed inkijkje in de geschiedenis van deze wereldberoemde figuur en de stad Medellin.

Lees ook: Doe de Pablo Escobar Tour in Medellin

Een mooi overzicht met hoogtepunten van Medellin? Wat zou jij doen in Medellin?

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.