Cartagena is een sfeervolle havenstad vol historie. Zeven keer doen in Cartagena Colombia, de prachtige historische stad van schrijver Gabriel García Márquez.

Over Cartagena Colombia

Doen in Cartagena Colombia zonsondergang
Cartagena is stukje ‘ander’ Colombia. Een toeristisch stukje Colombia. De cruiseschepen meren aan. Toeristen met spiegelreflexcamera’s. Rondritten met paardenkarren. En dat terwijl ze in de rest van Colombia adviseren om vooral niet met dure spullen rond te lopen. Maar dat Cartagena zo populair is bij toeristen is goed te begrijpen. Het is een prachtige stad met cultuur op elke straathoek.

Verblijf je in Cartagena? Een hostel of hotel met airco is dan absoluut een MUST!

In Cartegana kun je goedkoper verblijven in de wijk Getsemani. Dan loop je zo richting het oude centrum, maar ook naar het kasteel San Felipe in Cartagena. Boek altijd een kamer met airco. Wij waren er in juli/augustus en het was flink heet. Hier een lijst met zeven dingen die je zeker moet in Cartagena.

7Wandel door het oude centrum


Het oude centrum van Cartagena is uniek. Je moet een beetje langs de toeristen kijken, maar het lijkt af en toe wel of je op een filmset loopt. Je kunt makkelijk een dag verdwalen in de verschillende zijstraatjes in het prachtige Cartagena.

Meer Colombiaanse historie: In het koloniale dorpje Villa de Leyva heeft de tijd stilgestaan!

6Maak een uitstapje naar het witte strand Playa Blanca


Het witte strand (Playa Blanca) ligt op zo’n uurtje rijden van Cartagena. Gewoon om even een dagje te relaxen aan het strand. Hoe? Grote kans dat je hotel of hostel een tour aanbiedt. Dat is dan zo’n 60,000 COP. Je ligt dan een hele dag op het strand, inclusief een lunch. Je strandbedje moet je nog wel even onderhandelen. Prijzen zijn afhankelijk van het type bed.

5Bezoek Castillo de San Felipe in Cartagena


Het Castillo San Felipe de Barajas is een fort. Het kasteel ligt op een heuvel en je hebt daarom ook een mooi overzicht over de stad. Aan zo’n 2 uur heb je wel genoeg. Neem ook zeker een kijkje in het grote tunnelcomplex van dit fort. Dus zeker doen in Cartagena!

4Drink koffie in het grappige KGB-cafe


Waarschijnlijk de leukste themabar van Cartagena. Tegenover het Plaza Fernandez Madrid, in het historische centrum, kun je deze koffiebar te vinden. Volledig Russisch ingericht met verwijzing naar de KGB. Vol gekke stoelen, gasmaskers en verwijzingen naar Russische presidenten. Je wordt alleen niet in het Russisch geholpen.

Meer Colombiaanse koffie: Verblijf op een koffieboerderij

3Beleef de zonsondergang op de stadsmuur van Cartagena


Je reis naar Cartagena is niet compleet zonder een zonsondergang. Zoek een mooi plekje op de stadsmuur en bekijk hoe de zon ondergaat.

Meer Colombiaans natuurschoon: Ga paragliden boven de Chicamocha Canyon

2Treedt in de voetsporen van schrijver Gabriel García Márquez


Een bijna verplicht stukje literatuur is ‘Liefde in tijden van cholera‘ van Colombiaans schrijver Gabriel García Márquez. Je kunt dit boek bijna niet gelezen hebben als je naar Cartagena gaat. Het boek van deze Nobelprijswinaar speelt zich grotendeels af in Cartagena. De schrijver woonde ook in Cartagena. Ik sta hier voor zijn voormalige huis (inmiddels een hotel) in Cartagena. Op zijn huis staat overigens een verwijzing naar het dorpje Makondo zijn andere bestseller: 100 jaar eenzaamheid.

Voordat je naar Cartagena gaat, heb je natuurlijk het boek ‘Liefde in tijden van cholera’ gelezen

Lees ook: In de voetsporen van Pablo Escobar in Medellin

1Duik het nachtleven in en bezoek het beroemde Cafe Havana


In de wijk Getsemani is de beroemde salsaclub Cafe Havana te vinden. Wij spraken af met een groot deel van onze groep waarmee we de 4-daagse jungletocht naar de verloren stad maakten. Onder het genot van mojito’s, een biertje of andere cocktails kun je live luisteren naar allerlei salsaklassiekers. En probeer dan maar eens stil te zitten. Alvast in de stemming komen? Zoek dan de muziekgroep Grupo Niche eens op. In het bijzonder ‘Cali Pachanguero’.

Een mooi lijstje hoogtepunten van Cartagena Colombia? Wat zou jij doen in Cartagena?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.