Wat valt op als je op Honolulu in Hawaii verblijft? We maken de balans op na een midweek Honolulu.


Wat viel ons het meest op tijdens ons verblijf in Honolulu?

1. Aloha

Aloha Honolulu Hawaii
Aloha is Hawaaiiaans voor hallo met liefde. Je ziet het overal terug. Zo is er een tankstation dat Aloha heet, maar je ziet het ook veel terugkomen op t-shirts.

2. Waikiki Beach

Waikiki Beach Honolulu
Dit beroemde strand in Honolulu is niet te missen. En bijna alle wegen leiden naar Waikiki Beach. Het is maar een relatief klein stukje strand. Ook een heel toeristisch stukje strand. Maar wel een mooi stukje strand.

3. ABC-stores

ABC store Honolulu
Een soort mini Walmart. Elke straat in Honolulu heeft bijna zo’n store. Van Hawaiishirts tot chips. Van banaan tot snorkelset. En als je binnen 14 dagen meer dan 100 dollar uitgeeft in deze winkel krijg je een cadeau’tje. Je raadt het al: Wij zijn aan het sparen voor onze eerste 100 dollar. Toch leuk zo’n gratis koffiemok!

4. Japanners

Japans foodcourt Honolulu Ala Moana
Vorig jaar zijn we in Japan geweest. Dat stukje cultuur kunnen we hier nogmaals beleven. Kobe? Check. Sushi. Check. Sterker nog, in het Ala Moana winkelcentrum is in juni zelfs een volledig Japanse food court geopend. Honolulu is helemaal ingericht voor de duizenden Japanse toeristen op dit eiland.

5. Regen – Ineens, maar gelukkig heel kort

Honolulu lucht
Het weer in Hawaii? Heerlijk. Gevoelstemperatuur 25-30 graden. Een lekker briesje erbij. Ideaal. Zoals op de foto hierboven. Maar zo heel af en toe gaat het ineens regenen. Een kortstondig regenbuitje dat binnen 10 minuten weer is overgewaaid gelukkig.

6. De Hawaiiaanse vlag

Hawaiiaanse vlag
Natuurlijk is Hawaii een stukje Amerika. Toch zie je meer dan alleen de Amerikaanse driekleur. Vaak wappert ook de Hawaaiiaanse vlag.

7. Foodtrucks

Food truck Honolulu
Populair op eiland Oahu (waar Honolulu op ligt) zijn food trucks. In Honolulu kun je dus ook genoeg food trucks vinden. Soms het het foodtruck-idee wat ver te zoeken, omdat het min of meer een soort vaste restaurantlocatie is geworden. Maar daar gaat het niet om: Je kunt hier namelijk heerlijk en goedkoop eten. En het zijn nog de lokale favoriete gerechten ook!

Wat is jouw indruk van Honolulu? Zou jij Hawaii een keer willen bezoeken?

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.