In de avond nemen we -nogmaals- een kijkje bij het wereldberoemde zebrapad Tokyo. Maar eerst op zoek naar Godzilla in Tokyo.

Godzilla in Tokyo Ginza

Wako Department Store (Godzilla)
Het winkelgebied Ginza is bekend van Godzilla. In de gelijknamige film uit 1954 wordt de Wako department store namelijk gesloopt. Maar ja, dat is de film. Het warenhuis staat nu nog (zie foto boven). Er schijnt ook een groot Godzillabeeld te staan. Alhoewel de echte liefhebbers van de film waarschijnlijk zeggen dat ik Gojira moet zeggen. Hoe dan ook, in Odaiba Tokyo stond al een levensgrote Gundam robot (zie reisverslag Futuristisch Odaiba in Tokyo). Dus we tikken Godzilla Statue in Google Maps en gaan op zoek naar dit ongetwijfeld enorme beeld. Je raadt het al, want de uiteindelijk grootsheid van dit beeld valt toch een beetje tegen, haha.
Small Godzilla Statue

Tip: Bezoek Tokyu Hands

Tokyo Hands Page opener
In Ginza zit onder andere de Tokyu Hands, te herkennen aan een logo met een groene hand. Dat is een soort warenhuis voor leuke hebbedingetjes. Puzzels, gieters, een Moleskine collectie, poppen, alles voor de filterkoffie of pakjes voor honden. En natuurlijk ook dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden (ik niet althans). Bijvoorbeeld een page opener om de pagina’s van je bladmuziek open te houden.

Zebrapad Tokyo: Shibuya Square in de avond

Zebrapad Tokyo Shibuya Square
We waren al eerder bij het beroemde zebrapad in Tokyo. Dat was overdag, zie het verslag van Shibuya Square overdag En we hadden nog geen filmpje van dit zebrapad. Kortom, we gaan voor de tweede keer de Starbucks in, maar dit keer maken we een filmpje. Je ziet letterlijk honderden mensen tegelijk dit kruispunt oversteken. Hierbij de bewegende beelden van dit beroemde zebrapad in Tokyo:

Meer foto’s zien van het zebrapad in Tokyo?

Bekijk ook de foto’s via foto’s zebrapad overdag en de foto’s zebrapad in de avond.

Staat het bezoeken van het drukste zebrapad ter wereld nog op je bucket list?

9 REACTIES

 1. Dit beeldje was mijn eerste doel toen ik aankwam in Tokyo, aangezien ik toch af gezet werd bij Ginza station. Wist dat het niet groot was, maar het is wel mooi. Er was een groot beeld van Godzilla in de tuin van Tokyo Midtown , maar dat was alleen voor de promotie van de nieuwe (Amerikaanse) Godzilla film en is voor zover ik weet weer weg gehaald. Als je eventueel nog een grote Godzilla wil zien dan moet je bij hotel Gracery in Shinjuku zijn. Daar staat op het dak een 12 m hoge kop van de big G. Een mans hoog beeld staat er bij de ingang van de Toho studios.

  Ik zit al na te denken over een volgende bezoek aan Japan, maar waar en wanneer is nog even de vraag. Liefst natuurlijk zo snel mogelijk. 🙂

  • Ja, ik ben het met je eens dat het wel een mooi beeld is. Alleen had ik vooraf verwacht dat het veel groter zou zijn. Japan staat ook zeker op mijn lijstje om nog een keer te bezoeken. Dan wil ik graag richting het Noorden van Japan (Hokkaido etc). Wat zijn plekken jij nog wil bezoeken in Japan?

   • Bij mijn eerst volgende bezoek aan Japan zou ik het liefst in het voorjaar gaan als de Kersenbomen in bloei staan en dan gewoon eens een middag rustig door een park lopen. Een paar andere dingen zijn een bezoek aan de wijk Kawagoe met zijn oude gebouwen en het Ghiibi museum in Tokyo en Osamu Tezuka meseum in Osaka. Hiroshima wou ik ook graag bezoeken en ik zou een paar dagen naar Hakone willen. Even weg van de drukke steden.

    Begin Augustus was er nog een documentaire serie op de BBC over Japan. Noorden heeft prachtige natuur, zeker in de herfst als de bomen verkleuren. Ook beslist een bezoek waard.

    • Ja, als ik naar Japan ga zal het ook in de kersenbloesemtijd zijn of meer in de wintermaanden (voor de sneeuwaapjes of Sapporo Snow Festival). Kawagoe ken ik nog niet, maar als ik de foto’s zo zie heeft het misschien wat weg van Tsumago (zie reisverslag). Ghibli museum hebben we niet gedaan, want daarvoor heb ik op dit moment te weinig Ghibli gezien. Alleen is My Neighbor Totoro wel verplichte kost om te kijken als je naar Japan gaat. Hakone zijn we niet geweest vanwege vulkaangevaar. Tsjah, nog genoeg te zien in Japan dus 🙂

     • Ben zelf ook maar een nacht in Hakone geweest op doorreis naar Kyoto. Nog wat leergeld daarbij betaald. Ik ging er vanuit dat net als bij ons de bussen wel tot een uur of 11 zouden rijden, maar toen ik het nog even nakeek, bleek de laatste naar Hakone om 20:53 te gaan. Daar was ik te laat voor waardoor ik een (dure) taxi moest nemen.

      Geen on ophoud gehad door dreigende vulkanen, maar ik zag op het station wel dat er een traject was afgesloten vanwege een dreigende uitbarsting.

      My Neighbor Totoro is nu juist 1 van de films die ik nog niet gezien heb, wel een andere mooie die zich op het platteland afspeelt, Wolf childeren van Momoru Hosoda. Zeer de moeite waard IMHO.

 2. Ik vond het surreal druk. En dan overal die geluiden; films, busjes met advertenties en de casino’s. Leuk om mee te maken, maar niet bepaald rustgevend. En zoveel Japanners 😉

  • Ja, in Japan verbaas je je soms over de grote mensenmassa’s. Dat kan soms zelfs een beetje claustrofobisch werken bijna, maar gelukkig kan je vaak over ze heen kijken als lange Nederlander, haha.

  • Japan is zeker druk al ben ik persoonlijk nooit in een situatie gekomen, dat je bv. de metro word in gepropt. De reclames zijn moeilijker om aan te ontkomen, niet te geloven dat iemand daar wijs uit kan, zelfs een Japanner.

   De drukte in Japan word voor mijn vooral gesymboliseerd door het geluid van de Cicades, die hoorde je de hele dag en bijna overal, zelfs in het centrum van Tokyo. Op you tube staan er diverse filmpjes van over hoe dat klinkt.

   • Ja, de gokhallen daar. Als de deuren open gaan van de Pachinko. Wat een herrie! Dat doet gewoon bijna pijn aan je oren.

    De metro ingeduwd worden ook (gelukkig) niet meegemaakt, maar alles in Japan gaat juist goed geordend vind ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.