Het landschap van Andalusië is schitterend te noemen. De zee op de achtergrond aan de ene kant, bergen aan de andere kant en witte dorpen die het landschap van een mooi extra voorzien. Verder is de rust die de omgeving uitstraalt ideaal om te onthaasten.


Onze eerste stop op deze ‘onthaastingsroute’ was de Cuevas el Nerja. Een grot met stalachnieten. Bij binnenkomst viel het echter tegen, omdat het heel klein leek. Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn en kwamen we via ‘het podium’ en de tribunes (er worden dansvoorstellingen en kleine concerten in deze grot gegeven) bij de grote steen die ook het Guiness Book of Records heeft gehaald (omdat die zo groot is). Persoonlijk vond ik het niet echt boeiend, maar Vincent kon zijn nieuwe camera perfect testen.
Nerja bridge
Na deze grot bezocht te hebben, gingen we in het enige restaurantje dat hier naast zat eten. De serveerster had er niet veel zin in, maar de zalm op een steengrill die ze aanraadde was niet te versmaden. Toen deze goeie lunch achter de kiezen zat, moesten we nog snel wat geld wisselen in de souveniersshop. Gelukkig waren we net op tijd, want om 14 uur (!) sloot die voor de welbekende siesta. Ook de grot sloot op dat moment.
Cuerva de Nerja
Wegwezen hier dus en op naar Tabernas. Bij Tabernas liggen diverse westernlocaties die gebruikt zijn in films en dit gaan wij morgen bezoeken. Deze dag sliepen we echter in Tabernas en na een zoektocht door de nauwe straatjes van Tabernas (waar die all risk verzekering van pas kwam) kwamen we eindelijk bij ons hotel. Na hier de promotiewedstrijd tussen Almeria (waar heel het dorp voor was en dat met 3-0 won) tegene Girona gezien te hebben en ook de jaarlijkse paardenoptocht door het dorp te hebben mogen aanschouwen was het tijd om de luikjes te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.