Vijf keer ’s werelds grootste objecten door mensen gemaakt. In welk land vind je ’s werelds grootste snoepautomaat? En staat het grootste wijnvat ter wereld in Frankrijk?


Op verschillende plekken in de wereld kom je grote objecten tegen. Vaak dingen waarvan je tijdens je reis denkt: Wat is hier nou het idee achter? Toch zijn het objecten waar je even bij gaat staan. Groter dan dit wordt het namelijk niet. We beginnen met het grootste wijnvat ter wereld en eindigen met de grootste muur ter wereld.

’s Werelds grootste wijnvat

Werelds grootste objecten op reis wijnvat
Het land van de wijn? Dan denk je aan Frankrijk. Toch kun je het grootste wijnvat ter wereld niet in Frankrijk vinden. Daarvoor moet je toch echt naar Bad Dürkheim in Duitsland. Daar is het Riesenfass (the Därgemer Fass) te vinden. Het wijnvat heeft een inhoud van 1,7 miljoen liter. Maar nu komt het: Er wordt geen wijn in opgeslagen. Het is meer een toeristische attractie. Je kunt er dus naar binnen om een wijntje te drinken.

’s Werelds grootste rijstlepel

Werelds grootste rijstlepel
Denk je aan rijst denk je aan Azië. De grootste rijstlepel ter wereld is te vinden in Japan. Op het eiland Miyajima. Dit eiland is vooral bekend van de Floating Shrine, maar je vindt er dus ook de grootste rijstlepel ter wereld. Wat kun je ermee? Niet veel, rijst opscheppen gaat nou eenmaal wat lastig met zo’n enorm ding.

’s Werelds grootste snoepautomaat

Werelds grootste snoepautomaat
Snoep! Daarvoor moet je in Maleisië zijn. De grootste snoepautomaat ter wereld staat in Kuala Lumpur. In het winkelcentrum Berjaya Times Square kun je terecht voor een kauwgomballetje. Overigens is World’s largest capsule vending machine niet de grootste trekpleister van het winkelcentrum. Je vindt er namelijk ook een achtbaan.

’s Werelds grootste gouden ring

Golden ring
Een grote en vooral dure gouden ring. Zoiets moeten we natuurlijk zoeken in een welvarend land. Deze ring vinden we dan ook in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. In het gebied waar veel souks zitten, loop je deze ring ter waarde van 3 miljoen dollar tegen het lijf. Dat is misschien niet te betalen. Toch op zoek naar iets bijzonders in Dubai? Je zou misschien kunnen gaan voor een broodje kamelenburger!

’s Wereld grootste muur

Chinese muur
Het grootste door mensen gemaakte monument ooit. De Chinese muur. Zou je deze gigantische muur zelfs vanuit de ruimte kunnen zien?

Meer grote objecten zien?

Bekijk ook eens vijf mooie wolkenkrabbers op een rij.

Leuke lijst met ’s werelds grootste objecten op reis? En ooit zelf een groot object gezien dat door mensen is gemaakt? Zo ja, waar?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.