Een wedstrijd van Manchester City bezoeken? Dat kun je eenvoudig zelf regelen!


Manchester heeft twee grote voetbalclubs. Manchester United en Manchester City. Ik besluit met vrienden de wedstrijd Manchester City – Southampton te bezoeken. Je kunt dit eenvoudig zelf regelen. Maar wat kost een voetbalweekend Manchester City met twee hotelovernachtingen, vliegticket en voetbalwedstrijd? En belangrijker: Hoe kun je deze voetbalreis goedkoop zelf regelen? Ik leg het uit in deze blog en geef een indicatie van de prijs.

Voetbalreis Manchester City zelf regelen

In vier simpele stappen heb je je voetbalreis Manchester City geregeld.

1. Voetbalkaartjes Manchester City 65 euro

Voetbalkaartje Manchester City
De voetbalkaartjes kun je eenvoudig kopen via de officiële website van Manchester City. Niet voor alle wedstrijden kun je makkelijk kaartjes kopen! Maar voor ‘minder aansprekende’ wedstrijden kun je maximaal 6 kaartjes kopen. Kaartjes kopen? Maak een account aan en bestel de kaartjes. De kaartjes vielen binnen een week op mijn Nederlandse deurmat. Internationale verzending van de kaarten gaat dus prima.

2. Vliegticket Schiphol – Manchester 100 euro

Er vliegen verschillende maatschappijen op Manchester. Zo vliegen KLM en EasyJet op Manchester. Reken zo’n 100 euro voor een retourticket. Je kunt met de Metro vanaf het vliegveld eenvoudig naar het centrum.

TIP: Een weekendkaart voor de Metro kost ongeveer 6 pond. Voor die prijs reis je heel het weekend ‘gratis’ met het openbaar vervoer

3. Nacht hotel 75 euro

We slapen in het Holiday Inn Manchester – Central Park. Met ontbijt betaal je 75 euro voor een kamer. Het ligt binnen 10 minuten lopen van metrohalte Central Park. Met de metro is het centrum snel te bereiken. Juist, met die mooie weekendkaart! Ook het Etihad Stadium van Manchester City ligt in de buurt.

4. Samen met vrienden voetbal kijken. ONBETAALBAAR 😉

Voor het stadion van Manchester City
Hoe was de wedstrijd? De wedstrijd Manchester City – Southampton was leuk. Ondanks de regen. Vooraf proef je al wat van de sfeer buiten. Helaas was het regenachtig. Toch had je een redelijk sfeertje. Om het Etihad Stadium heen heb je namelijk allerlei eettentjes. Er is ook bier. Op vertoon van je voetbalkaartje. In de grote fanshop kan je schuilen voor de regen, haha.
Bij de cornervlag
De wedstrijd zelf. Het werd 3-1 voor Manchester. Genoeg doelpunten dus. Qua sfeer vond ik het een beetje tam. Aan de andere kant is dit wel een typisch ‘Engels stadion’, want je kunt erg dicht op het veld zitten. Wij zaten op rij 3. Een paar stappen vooruit en we konden zelf een hoekschop nemen. Daarnaast lopen bij Manchester City de grote namen rond. En dat zijn altijd leuke voetballers om aan het werk te zien.
Regenachtige dag Manchester
Kortom, een wedstrijd Manchester City bezoeken? Dat regel je eenvoudig zelf. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je wilt. Of zo goedkoop. Je kunt het zelfs in 1 dag regelen. Je koopt je kaartjes, vliegt ‘s ochtends heen, ‘s avonds terug en voor een paar pond reis je heel de dag gratis met het OV!

Bezoek ook het voetbalmuseum!

Verblijf je langer in Manchester? Breng ook een bezoek aan het Nationaal voetbalmuseum Manchester.

Ooit in Engeland een voetbalwedstrijd bezocht? Of staat een Premier League wedstrijd bezoeken nog op je bucket list?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.