De Drakensbergen in Zuid-Afrika! Een prachtig gebied om te wandelen. Van korte tot lange wandelingen. Er is voor ieder wat wils.

Mont-Aux-Sources Hotel Drakensbergen

DSMont Aux Sources Hotel Drakensberg uitzichtCF0859
Onze uitvalsbasis voor de hieronder beschreven wandelingen in Drakensbergen is het Mont-Aux-Sources hotel. Een plek waar je een prachtig uitzicht hebt. Ook de kamers en het eten zijn prima in orde. Doordat er weinig meer gedaan wordt aan onderhoud is het helaas wel een beetje vergane glorie. Maar wel de uitvalsbasis voor twee leuke wandelingen. De eerste duurt een uurtje, de tweede ongeveer 4 uur.

Wandelen Drakensbergen 1 – De River Walk

Tijdsduur: 1 uur (half uur heen, half uur terug)
River Walk Drakensberg eindpunt
Net buiten de muren van het hotel start de River Walk. Hoewel, het is meer een ‘To The River Walk’, want de rivier zie je op het einde pas. Het is een half uurtje heen. En een half uurtje terug. Een ideale wandeling om in de namiddag te ondernemen. Je hebt tijdens deze wandeling een geweldig uitzicht op al het natuurschoon.

Wandelen Drakensbergen 2 – The Cascades, Lookout Rock and Tiger Falls trail

Tijdsduur: 4 uur (is een mooi rondje). TIP: Neem je zwembroek mee

In het Drakensbergen park zelf kun je verschillende wandelingen doen. Wij doen de wandeling die je meeneemt langs The Cascades, Lookout Rock en Tiger Falls. De route is een mooi rondje. Het maakt dus niet uit vanaf welke kant je de route onderneemt. Neem voor deze wandeling genoeg water mee. Overdag kan het zeer heet zijn!

Je kunt een routekaartje kopen voor een paar cent. Je kunt tijdens de wandeling ook gewoon de bordjes volgen

Panorama Drakensberg
Eigenlijk is het tijdens de wandeling vooral genieten! Aan het begin van de ochtend liggen De Drakensbergen nog in de wolken. Dat kun je goed zien op de foto hierboven. Aan het begin van de middag zijn de wolken verdwenen. Dan is dit je uitzicht. Ook niet slecht:
Drakensberg Panorama

Tiger Falls Drakensbergen

Drinkwater halen Tiger Falls
Het grootste deel van de wandeling loop je in de zon. Op het moment dat de Tiger Falls in de buurt komen ook wat schaduw. De Tiger Falls zijn ook een ideaal plekje om je watervoorraad weer op peil te brengen. Dat laten de Zuid-Afrikaanse brandweermannen die we ook tegen komen (zie foto boven) geen twee keer zeggen.

Bavianen op de weg

Bavianen op de weg
Gezelschap. Altijd goed tijdens een wandeling. Bavianen kwam ik niet tegen in het Krugerpark of Hluhluwe National Park. In Drakensbergen lopen ze gewoon weg voor je voeten.

Zwemmen in Drakensbergen

Plekje om te zwemmen in Drakensbergen
Op het einde van de wandeling kom je langs een kleine waterval. Een perfect plekje om te zwemmen. Hadden we nu onze zwembroek maar meegenomen. Nog steeds een leuk plekje om even bij te komen van de wandeling, maar een stukje verkoeling had nog lekkerder geweest!

Meer Zuid-Afrikaans natuurschoon?

De panoramaroute van Zuid-Afrika is een mooie plek voor meer natuurschoon. Voor liefhebbers van wildlife zijn het Krugerpark en Hluhluwe aanraders.

Zou jij wel eens een wandeling in Drakensbergen willen maken?

2 REACTIES

  1. De Drakensbergen! Ik vond het er echt zo mooi. Heerlijke wandeling dit, wij hebben alleen een korte wandeling gemaakt, omdat we met jonge kids op reis waren, maar ooit wil ik terug om meer te zien in dat gebied!

    • Ja, het is echt het bewijs dat Zuid-Afrika super veelzijdig is. Het was zo’n beetje de afsluiter van onze reis en weer een compleet nieuwe ervaring!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.