Op eiland Kauai Hawaii vind je de Waimea Canyon. Deze plek staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Hawaii.

Grand Canyon Hawaii bezoeken

Helicopter door Waimea Canyon Hawaii
In een dag op Kauai kun je de Waimea Canyon goed bezoeken. Je hebt dan wel een huurauto nodig. Op Highway 550 (Waimea Canyon Dr) heb je uizichtspunt na uitzichtspunt. Wil je echt overweldigd worden? Dan kun je een wandelig tot aan de rand van Canyon doen. Je kijkt dan letterlijk op de helicopters neer die door de Waimea Canyon vliegen.

Waimea Canyon vanuit de auto

Uitzichtpunt Waimea Canyon Hawaii auto
Vanuit de auto krijg je een hele goede indruk van de Waimea Canyon in Hawaii. Sterker nog, een van de bekendste uitzichtspunten is de Waimea Canyon met de Waipoo watervallen. De watervallen die je vaak niet ziet tijdens wandeltochten. Zie foto boven.

Waimea Canyon wandeltocht: Canyon Trail

Parkeerplek Canyon Trail Hawaii
Wij deden de Canyon Trail op Kauai Hawaii. Je kunt parkeren op twee verschillende plekken om deze wandeling te doen. Bij de Pu’u Hinahina Lookout. Je loopt dan eerst de Spur Trail en daarna de Canyon Trail. Of je zet de auto neer net na mile marker 14 (zie foto onder). Je moet dan een stukje over een 4 wheel drive weg lopen. Daarna begint de Canyon Trail.

waimea canyon trail lopen

De korte Cliff Trail

Uitzichtpunt Cliff Trail Waimea Canyon Hawaii
Voor iedere beetje geoefende wandelaar is de Canyon Trail goed te doen. Je hebt ook nog een korte Cliff Trail. Deze wandeling is ongeveer 600 meter heen en weer. Je krijgt dan het uitzicht dat je op de foto boven ziet.

Canyon Trail lopen

Panorama Waimea Canyon Trail Hawaii
De Canyon Trail is ongeveer 5 kilometer heen en weer. Af en toe een beetje glad omdat het zanderig is. Trek dus goede schoenen aan, alhoewel we ook hier mensen met slippers hebben zien lopen. Op het eind van de wandeling word je beloond met een prachtig uitzicht over de Waimea Canyon. Naar mijn mening een van de mooiste uitzichtspunten op Hawaii.

Watervallen

Kleine waterval Waimea Canyon Trail
Na het prachtige uitzichtspunt liepen we even door naar beneden. Je hebt dan twee punten. Een kleine waterval die je goed kunt zien. Zie foto hierboven. Je kunt ook naar de bovenkant van de Waipoo Falls lopen. Zie foto beneden.
Bovenkant Waipoo Falls Waimea Canyon

Een dagje Waimea Canyon staat dus garant voor prachtig natuurschoon. Vanuit de auto voor de Waimea Canyon met watervallen. Lopend voor een overweldigend uitzicht op de rand van de Grand Canyon van Hawaii.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.