Naar Japan met Aeroflot. Het deed de nodige wenkbrouwen fronsen. Maar hoe is het bevallen?

Aeroflot? Dat wordt zeker vliegen in een zeepkist? Of: Laatst was er nog een dronken vliegtuigmonteur van Aeroflot naar huis gestuurd. Goede verhalen dus om de reis naar Tokyo te beginnen. Maar voor 600 euro zit je, via Moskou, wel in Tokyo. Voor een retourtje in het hoogseizoen. En Aeroflot heeft een vrij nieuwe vloot met onder andere veel Airbussen. Dus waarom niet?

Ons ritje naar Moskou had iets meer dan 30 minuten vertraging. De vlucht zelf ging prima. Behalve op het einde toen iedereen voor het uitspringen van de ‘fasten seatbelts’ al ging staan. De Russische stewardess kwam natuurlijk even uitermate vriendelijk even melden dat iedereen snel weer moest gaat zitten.

De vertraging. Op zich niet zo’n probleem met een overstaptijd van 2 uur, maar wel als ze dit vervolgens in Moskou extra gaan verstieren. Nu heb ik er al niet bijster goede ervaringen (Passports Please), maar een heel vliegtuig dat internationaal moet overstappen door 1 poortje te laten gaan om wederom de bagage te checken… waarom is dat nodig?

Toen ze eindelijk doorhadden dat iedereen snel moest overstappen begon het te dagen bij Olga en die gooide tot woede van haar collega’s zowaar een tweede poortje open. Het moet niet gekker worden! Olga zal ongetwijfeld een boos telefoontje gehad hebben met Poetin, maar gelukkig konden wij snel door. We konden achteraan aansluiten bij de incheckrij voor de vlucht naar Japan.

Die vlucht, op Aeroflot zelf dus niets aan te merken, verliep soepel. Maar in Japan zie je gelijk hoe het anders kan. In het vliegtuig al je visumformulier invullen (handig van Aeroflot) en dan is dat op het vliegveld op Japan al twee keer snel gecontroleerd voordat je uiteindelijk bij de douanebalie staat. Dan kan zo’n derde controle dus ook niet meer fout gaan en inderdaad: We zijn in Japan!

Vanuit daar rekenden we eigenlijk op een paar uur op het vliegveld, omdat onze Limousine Airbus al vertrokken zou zijn. Die kaartjes hadden we via Tozai Travel al in Nederland gekocht en brengt je direct naar je hotel. Nou ja, de bus zet iedereen af bij zijn of haar hotel. Gelukkig stond de bus er nog en konden we direct mee. Er zaten nog maar drie mensen in de bus. Dus nadat ze waren afgezet bij hun hotel, konden wij ook inchecken in het Shiba Park Hotel in Tokyo. De Japanreis kan beginnen!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.