Vandaag zet ik vijf mooie wolkenkrabbers in het zonnetje ter ere van Skyscraper Day! Elk jaar vieren we op 3 september de techniek die wolkenkrabbers mogelijk maakt. Je kunt dit vieren door een wolkenkrabber te beklimmen (lift of per voet) of kijk gewoon even naar vijf mooie hoge gebouwen op een rij.


Hier vijf mooie wolkenkrabbers op een rij waar ik gelijk aan denk:

Wolkenkrabbers in Hong Kong (Victoria Peak)

View Victoria Peak (wolkenkrabber)
Sommige steden zijn een soort verzameling van wolkenkrabbers. Ik zat nog te dubben of ik Shanghai of Hong Kong zou opnemen, maar uiteindelijk gaf het uitzicht van Victoria Peak de doorslag. Het is dus Hong Kong geworden. Bekend op de foto is bijvoorbeeld de Bank of China Tower (met het driehoekjesmotief). Het eerste gebouw buiten Amerika boven de 300 meter.

Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa
Natuurlijk mag het hoogste gebouw ter wereld sinds 2007 niet ontbreken. Met 828 meter hoort deze wolkenkrabber natuurlijk op de lijst. Overigens ook leuk om het gebied rondom de Burj Khalifa te bezoeken als je in Dubai bent, zoals Downtown Burj.

Petronas Twin Towers, Maleisië

Street food near Chow Kit
De Petronas Twin Towers. Zo’n wolkenkrabber die je heel vaak ziet als je in Kuala Lumpur rondloopt. Bijvoorbeeld op de Chow Kit Market in Kuala Lumpur (foto boven). In 1998 was dit de hoogste wolkenkrabber ter wereld, totdat de Taipei 101 gebouwd werd.

Taipei 101, Taiwan

Van onderen!
Op 17 oktober 2003 werd de Taipei 101 het hoogste gebouw ter wereld. Hier een foto van de onderkant om aan te geven hoe groot zulke gebouwen kunnen zijn.

New York, Amerika

Empire State Building
Denk je aan hoogbouw of wolkenkrabbers. Dan denk je automatisch aan Amerika en New York. Wellicht zijn de Amerikanen -op dit moment- ingehaald door de Aziatische landen als het gaat om pure hoogte, maar ook in New York is genoeg hoogbouw te vinden. Bijvoorbeeld het Empire State Building.

Wat zijn wolkenkrabbers die jou zijn bij gebleven?

1 REACTIE

  1. De Burj Khalifa is mij het meeste bijgebleven, wat een bizar hoog gebouw. Echt een buitenbeentje in de skyline haha! Ik ga over twee weken naar New York, ben heel benieuwd naar de wolkenkrabbers daar. Leuk artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.