Beroemde reisbestemmingen. Leuke landen die bij iedereen op de wensenlijst staan. Zijn dit de landen waar iedereen wel een keer naar toe wil?

Leuke landen

Er zijn van die plekken waar iedereen wel geweest wil zijn. Leuke landen waar je mee kunt ’thuis komen’. Iedereen heeft wel van die reisbestemmingen gehoord. En misschien nog wel belangrijker: Iedereen weet ook dat dit unieke plekjes zijn op de wereld. Zonder verdere introductie zijn hier de vijf leuke landen die iedereen wel wil bezoeken! Toch?

1. Verenigde Staten

‘Groot, groter, grootst’

Empire State Building

Of je nou wilt lopen tussen de gigantische wolkenkrabbers in New York of chillen op Hawaï. Natuurfenomeen The Grand Canyon wilt bekijken of het strandleven in Florida wilt ontdekken. De Verenigde Staten hebben het allemaal te bieden. In Amerika is echt voor ieder wat wils.

Lees ook: Vijf mooie wolkenkrabbers op een rij (waaronder New York)

2. Thailand

‘Voor het eerst naar Azië’

Thailand Grand Palace
“Spannend hoor Azië”, je hoort het een bezorgd familielid al zeggen. Dus is het veilige, bekende Thailand vaak een eerste stop. Daar kom je in contact met het heerlijke eten en de prachtige bezienswaardigheden. Vervolgens ben je gegrepen door de unieke Aziatische cultuur en wil je niet anders meer.

3. Zuid-Afrika

‘Dieren spotten in het wild’

Three african elephants

Op zoek naar wilde dieren? The Big Five? Dan moet je natuurlijk in Zuid-Afrika zijn. Een toegankelijk land als je wildlife wilt zien. Je staat in de Nationale Parken al snel oog in oog met deze wilde dieren. Maar ook het natuurgebied Drakensbergen of de nijlpaarden van St. Lucia zijn redenen om naar Zuid-Afrika te reizen.

Lees ook: Op zoek naar de Big Five – Reisverslag Krugerpark

4. Cuba

‘Beleef het communisme voordat het te laat is’

Faces Of CubaFoto door: Bud Ellison

Cuba is ook zo’n land dat tot de verbeelding spreekt. Waarom? Het communisme. In Cuba nog geen McDonald’s te vinden. Maar wie weet volgend jaar wel. Dus liever vandaag dan morgen Cuba. Geniet daar van de gekleurde auto’s, sigaren en mojito’s.

5. Japan

‘De unieke combinatie van oost en west’

Deer in front of floating shrine Miyajima

Gekke Japanners. Super geordende mensen, maar ook met vreemde gebruiken. Wat te denken van een Maid Cafe? In een lijstje met leuke landen hoort Japan zeker thuis. Het georganiseerde westen ontmoet het gekke oosten. Het maakt van Japan een unieke reisbestemming.

Lees ook: Top 20 bezienswaardigheden Japan

Leuke landen?

Een lijstje met leuke landen is nooit compleet. Maar ik denk dat iedereen de hierboven genoemde bestemmingen wel eens wil bezoeken. Meer mooie reisbestemmingen ontdek je onder andere in dit overzicht met mijn populairste reisfoto’s!

Welke leuke landen die iedereen wil bezoeken mis jij nog op dit lijstje?

2 REACTIES

    • Vanuit niet-Europees oogpunt zijn dat inderdaad interessante landen! Ook voor Europeanen trouwens. Australië is ook een populaire bestemming denk ik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.