In themapark Huis ten Bosch Japan kun je de Domtoren, stadhuis Gouda, de Domtoren, Delft en de kanalen van Amsterdam bekijken. Vijf keer Nederland nagebouwd in Japan. En allemaal ‘monumenten’ die op loopafstand van elkaar liggen!


Vanaf Nagasaki ben je met de trein in 1,5 uur in Huis ten Bosch. In deze blog zet ik vijf bijzondere nagebouwde gebouwen op een rij. Waar je ze kunt vinden? In themapark Huis ten Bosch in Japan.

Domtoren Utrecht in Huis ten Bosch

Domtoren Utrecht in Huis ten Bosch Japan
De replica van de Utrechtse Dom is waarschijnlijk de meest in het oog springende trekpleister van Huis ten Bosch. Als je met de trein vanaf Nagasaki naar station Huis ten Bosch zie je hem in de verte al staan. Niet zo gek, want deze replica is op ware grootte. Nou ja, bijna dan. De versie uit Japan is een 105 meter hoge replica (1992) van de Domtoren. De Dom is zelf 112 meter hoog.

Delft nagebouwd in Japan

Delft in Huis ten Bosch Japan
Ook de waterpoort van Delft, met de Delftse brug, ontbreekt niet in themapark Huis ten Bosch. Dit ‘historische’ stukje Delft is letterlijk te vinden op loopafstand van de Nederlandse molens.

Nederlandse molens in Japan

Kinderdijk in Huis ten Bosch Japan
Bij Nederland denk je natuurlijk aan molens! Inspiratie is overduidelijk gehaald uit de molens Kinderdijk. In tegenstelling tot de molens Kinderdijk worden de Japanse molens elke avond verlicht. In Kinderdijk worden de molens slechts enkele avonden in het jaar van verlichting voorzien.

Zie ook: Zeven foto’s molens Kinderdijk

Stadhuis Gouda ook nagebouwd

Stadhuis Gouda in Huis ten Bosch Japan
Ook het Goudse stadhuis is te vinden in Japan. Dit Japanse stadhuis stamt niet uit de vijftiende eeuw zoals het origineel. Maar zoals je op de foto kunt zien hebben de Japanners dit stukje Gouda prima nagemaakt. Want als je niet zou weten dat Huis ten Bosch bestond, had je waarschijnlijk gedacht dat dit echt gewoon in Gouda was.

Amsterdamse kanalen in Japan

Amsterdam in Huis ten Bosch Japan
Voor een grachtentocht in Amsterdam kun je ook naar Japan. In het themapark zijn vooral veel Japanse toeristen te vinden en er worden dan ook regelmatig volle boten uitgeladen. Het is een kort vaartochtje door de kunstmatige kanalen van Huis ten Bosch, maar je hebt wel heel een het gevoel dat je in Amsterdam bent geweest.

Meer informatie over themapark Huis ten Bosch?

Voor meer informatie kun je het reisverslag Huis ten Bosch Japan – Nederland nagemaakt lezen. Er is ook een blog met alle foto’s van themapark Huis ten Bosch Japan die ik gemaakt heb. Daar kun je onder andere nog een verlichte Domtoren bekijken, maar ook Schiphol en de Amsterdamse Mondriaanstraat met paraplu’s.

Meer Japan?

Bekijk ook eens deze top 20 bezienswaardigheden in Japan!

Ooit in een gek pretpark geweest? Welk gebouw in Huis ten Bosch vind jij het meest bijzonder?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.