Verschillende bekende UNESCO World Heritage Sights zijn nagebouwd in LEGO. Ik zet mijn vijf favoriete LEGO gebouwen op een rij.


Voor de LEGO tentoonstelling Piece for Peace zijn verschillende UNESCO World Heritage Sights nagebouwd. Hier volgt een overzicht met de vijf mooiste LEGO gebouwen (soms zelf dieren) op een rij.

1. LEGO Mont Saint-Michel uit Frankrijk

LEGO Mont Saint-Michel, France
Nummer 1 op de lijst is zo’n plek die ik eerlijk gezegd alleen van naam kende. Maar na het zien van de LEGO versie ben ik toch wel nieuwsgierig naar deze plek in Frankrijk. Zo’n overtuigingskracht heeft LEGO.

2. LEGO Sagrada Familia uit Barcelona

LEGO Sagrada Familia Barcelona, Spain
Misschien wel de grote trekpleister van de LEGO tentoonstelling. Gaudi kreeg zijn Sagrada Familia niet af. Deze versie van LEGO werd wel op tijd afgeleverd. En er moet gigantisch veel werk in hebben gezeten.

3. LEGO Vrijheidsbeeld New York, Verenigde Staten

LEGO Statue of Liberty New York, USA
De VS. New York. Het symbool van die stad in het Vrijheidsbeeld. Misschien niet de mooiste creatie uit de lijst, maar wel een van de bekendste.

4. LEGO St. Basil uit Moskou, Rusland

LEGO St. Basil's Cathedral in Moscow, Russia
De kleurrijke verschijning van de St. Basil mag ook niet ontbreken. Al is het maar omdat ik St. Basil in Moskou in 2010 zelf heb bezocht.

5. Reuzenpanda’s uit Chengdu, China

LEGO Sichuan Giant Panda Sanctuaries, China
Reuzenpanda’s uit China. Schattige dieren. Eerder schreef ik al een fotoverhaal over twee relaxte panda’s, maar ook deze twee exemplaren van LEGO mogen er zijn. En ja, ik wist niet dat UNESCO World Heritage Sights dus ook levend konden zijn.

Meer informatie over deze LEGO gebouwen?

Wij bekeken deze LEGO tentoonstelling in Nagasaki Japan, maar er is een World Tour. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van Pieces for Peace.

Meer LEGO?

Bekijk ook Vijf poppen die reizen over de wereld op Instagram met in een van de hoofdrollen een LEGO poppetje dat de wereld over reist.

Geen lijstje meer missen? Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Onder de indruk van deze LEGO gebouwen en dieren? Of heb je een van deze LEGO UNESCO World Heritage Sights wel eens in het echt gezien?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.