In de vijf hoogtepunten Andalusië zet ik mijn favoriete plekken van deze prachtige Spaanse streek op een rijtje.

Het prachtige Alhambra, Granada

Ceiling in the Palacios Nazaries
Het hoogtepunt van mijn roadtrip door Andalusië. Je kijkt je ogen uit als je hier loopt. Er zijn zoveel details te vinden in dit pareltje van de Spaans-Arabische architectuur. Met name in het mooiste deel Palacios Nazieres. Op de foto hierboven een plafond. Tip: Koop vooraf je kaartjes. Daar moet je ook aangeven wanneer je in het mooiste deel wilt kijken. Koop je tickets online via de Spaanse Ticketmaster (in het Engels).

Boek online je tickets voor het Alhambra

Puente Neuvo, Ronda

Ronda bridge by night
Puente Neuvo, de brug over de kloof midden in Ronda. De brug deelt dit dorpje letterlijk in twee stukken. De brug is eigenlijk vanuit elke hoek spectaculair. Vanaf de brug een prachtig uitzicht. Onder de brug zie hoe groot het bouwwerk eigenlijk is. Net naast de brug heb je een combinatie tussen kloof en brug. ‘s Avonds is de brug prachtig verlicht.

3. Moskee Mezquita, Cordoba

More Mezquita pillars
De moskee (mezquita) van Cordoba. In de 10e eeuw was Cordoba het culturele centrum van Europa. De mezquita is hier het bewijs van. Binnen loop je letterlijk tussen honderden zuilen met rood witte bogen. In de dertiende eeuw werd een kathedraal toegevoegd. Een bijzondere combinatie dus.

4. Rondrit langs de witte dorpen

Witte dorpen Andalusie
De pueblos Blancos, de witte dorpen waar Andalusië bekend om staat. Bewoners voorzien hun huizen elk voorjaar van een flinke dosis witte verf. Waarom? Dat kaatst zonlicht terug. Broodnodig in de hete zomermaanden. Op de foto hierboven het dorp Comares.

Bezoek Andalusië bij voorkeur niet in de zomermaanden, dan is het er gloeiend heet

5. Waan je in een western in de Tabernas

Western show in Mini Hollywood
The Good, the Bad and the Ugly. Once Upon a Time in the West. Lawrence of Arabia. Zomaar drie topfilms die in de buurt van Almeria en de Tabernas woestijn zijn opgenomen. Inmiddels een beetje vergane glorie, maar ooit de plek om je (spaghetti) western op te nemen. Logisch, want je hebt er prachtige uitgestrekte landschappen. De sfeer proef je in een van de drie westernparken in de buurt. Fort Bravo, Western Leone, Mini Hollywood. Ik bezocht het populaire Mini Hollywood (foto hierboven).

BONUS: Het blauwe smurfendorp Júzcar

Drawing of a smurf
Als bonus op de lijst het bijzondere smurfendorp Júzcar. Helemaal blauw geverfd ter promotie van een smurfenfilm. Dat trok veel toeristen naar het plaatsje. Daarom is Júzcar nu nog steeds mooi blauw!

Wat is jouw hoogtepunt van Andalusië na het zien van dit lijstje? Of ben je zelf al een keer in Andalusië geweest?

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.