Je smartphone is je ideale reismaatje. Vijf gratis reisapps voor op reis… die je ook echt gebruikt!

Gratis reisapps

Vijf gratis reisapps
Gratis reisapps zijn leuk, maar je moet ze natuurlijk vooral gebruiken. Vijf reisapps die ik al een tijdje op mijn telefoon heb staan en dus ook echt gebruik. Mijn vijf favorieten.

1. TripAdvisor

Waar ter wereld je ook bent. Tripadvisor geeft antwoord op je belangrijkste vragen. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden? Waar kan ik lekker eten? En wat zijn goede hotels? Alles op basis van honderden recensies. Ik gebruik Tripadvisor vooral om leuke eettentjes te vinden. De recensies voor bezienswaardigheden worden ook de ‘locals’ ingevuld. Daarom staan belangrijke plekken om te bezoeken wel eens laag op de lijst.

Handig op Tripadvisor zijn steden die je kunt downloaden.

2. XE Currency

Kan ik dat tweede colaatje nog bestellen? Dat kost me dan 30 Tsjechische kronen. Hoeveel dat is? Daar heb je XE Currency voor nodig. Deze app staat al jaren op mijn telefoon. Een simpele app om de wisselkoers te berekenen. Werkt ook offline. De app werkt ook als rekenmachine.

3. MAPS.me

Voorkom dat je je databundel leeg moet trekken als je de weg naar je hotel niet meer weet. Installeer dan voor je vakantie MAPS.me. In deze app kun je kaarten downloaden. Offline navigatie dus! De GPS van je telefoon doet de rest. En uit eigen ervaring: Soms gedetailleerder dan Google Maps! Dus ook handig om als back-up te hebben.

4. Google Translate

Leuk zo’n tekstbordje in het Spaans. Of wat is dat bijzondere toetje op die Braziliaanse menukaart? Dan is het leuk om een tolk bij je te hebben. Google Translate is die offline tolk! Je kunt via Google Translate gratis offline taalbestanden downloaden. Voor 32,3MB download je bijvoorbeeld Haïtiaans Creools. Om maar even aan te geven dat ze bijna elke taal hebben.

Een gratis tolk in je broekzak!

5. Accuweather

Accuweather is een app voor het weer. Een reisapp die je overal ter wereld kunt gebruiken. Op basis van je locatie krijg je een actuele weersverwachting. Op de overzichtskaart kun je ook alvast kijken wat het weer op je (volgende) vakantiebestemming doet.

Welke gratis reisapps heb jij op je telefoon staan?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.