In deze post zet ik vijf bijzondere slaapplaatsen in de wereld op een rijtje. Van slapen in een gertent tot slapen in een Japanse tempel.

Lijstje van bijzondere slaapplaatsen

Bijzondere slaapplaatsen. Zo was dit lijstje eigenlijk niet begonnen. Ik werd door Matthijs van Rugzak-Reizen namelijk genomineerd voor de #traveltag ‘Top 5 favoriete accommodaties’. Een tag die overigens weer in het leven is geroepen door Daphne van food & flip flops. En ja, toen mijn selectie. Bij de eerste drie accommodaties merkte ik dat ik bijzondere plekken had geselecteerd om te slapen.

Een slaapplek is meestal wel goed toch? Daarom zijn bijzondere slaapplekken voor mij ook de leukste plaatsen om te slapen!

Het geeft ook wel aan dat ik accommodaties niet super belangrijk vind. Als ik ga nadenken over slaapplaatsen denk ik gelijk aan bijzondere plaatsen waar ik geslapen heb. Want zo lang een accommodatie ‘gewoon goed’ is, ben ik eigenlijk al tevreden. En laten we eerlijk zijn. Met de tripadvisors en booking.coms van deze wereld is een goede slaapplek vinden steeds makkelijker.

Goed, hierbij mijn lijstje met mijn vijf favoriete accommodaties. En dus ook gelijk mijn vijf favoriete bijzondere slaapplaatsen.

1. Slapen in een gertent, Mongolië

Een gertent

Mongolie is een prachtig land. In 2010 was ik een week op bezoek in dit land. En dat betekent slapen in een gertent. Vanwege het nomadenbestaan van Mongolen hebben ze een flexibele woonruimte nodig. En slapen in een gertent is zo gek nog niet. Midden in de gerttent staat een kacheltje waar ze vaak ook nog mee koken.

Multifunctioneel dus en je leeft dan echt even als ‘de locals’. En ja, heb je veel nodig om gelukkig te zijn? In mijn fotoverhaal met het jongetje uit Mongolië liet ik al zien dat je met de meest kleine dingen als plezier kunt hebben.

2. Slapen een luxe loft, Maleisië

Rooftoop swimming pool
We hebben het hier wel over top slaapplekjes. Dus een luxe hotel hoort ook wel in een lijstje met bijzondere plekken om te slapen. In Kuala Lumpur heb je Aloft. Aloft ligt lekker centraal in deze wereldstad (tegenover het Hilton), je ligt in heerlijke bedden en bovenal: Je hebt prachtig uitzicht op de Petronas Twin Towers. Zie hierboven het uitzicht vanaf het dakterras met zwembad.

Kortom, ga je een keer naar Kuala Lumpur en wil je even heerlijk ontspannen? Zet Aloft op je lijstje!

3. Slapen in een Boeddhistische tempel, Japan

Eating in a temple, Oku-no-in Koya-San

Shukubo, dat is Japans voor slaapplaatsen in een tempel. Dat is natuurlijk al bijzonder, maar in de tempel Henjokoin (Koya-san Japan) is het ook goed toeven. We kregen bij het diner zelfs een perzik! Dat is toch niet bijzonder hoor ik je denken? Nou, in Japan wel, want daar is fruit gigantisch duur. Los van het diner is heerlijk slapen in een tempel. Je moest echter wel vroeg op voor het ochtendgebed. Lees ook het verslag Slapen in een tempel in Boeddhistisch Koya-San.

4. Slapen in een een Jungle Lodge, Indonesië

Slapen in een Cottage in Jungle Lodge
Slapen in een jungle lodge is een bijzondere ervaring. En dan niet alleen omdat ‘s nachts je Oreo’s worden opgegeten door muizen. Nee, omdat je de jungle gewoon hoort als je er slaapt. En de aapjes bijna op je balkon zitten. Deze Jungle Lodge in Thangkahan zit tegen het Gunung Leuser national Park aan. Daar kun je bijvoorbeeld olifanten zien, maar ook Orang Oetans spotten.

5. Slapen in de Trans Siberië Express, Rusland

Ons slaaphok
Slapen in de Trans Siberië Express betekent enkele dagen doorbrengen in een trein. Samen met een goede vriend sliep ik tweede klasse. Voor veel mensen is dit geen top accommodatie. Waarom? Een douche is er niet, je eten moet je ook zelf regelen en je bed is eigenlijk net te klein. Waarom dan toch in dit lijstje? Je maakt er met je mede-reizigers een feestje van en komt langzaam in
een heerlijk relaxed treinritme.

Meer top accommodaties gezocht?

Ik nomineer Jantien van Jantiens Reisstijl en Bianca van Stripes & Stars om hun vijf leukste, beste, gaafste accommodaties met de wereld te delen.

Welk plekje lijkt jou het leukst om eens te slapen?

8 REACTIES

  1. Wat een vette en bijzondere plekken heb je beschreven in deze top 5 accommodaties! Het slapen in een tempel of in een gertent in Mongolië lijken mezelf ook wel wat 😀 Leuk dat je deze traveltag verder hebt gezet Vincent 🙂

  2. Ik ben regelmatig met de slaaptrein van NL naar Zwitserland gegaan waardoor je wanneer je wakker wordt de trein al uit kan stappen. Als het zoveel langer duurt weet ik niet of ik er heel blij van wordt. Maar het is de bestemming vaak vast wel waard!

    • Ja, een bestemming maakt vaak de reis goed. De Trans Siberië Express is meer het ritme in de trein, alhoewel de uiteindelijke bestemmingen ook mooi zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.