Vier dagen zwoegen in de Colombiaanse jungle (de Sierra Nevada) om uiteindelijk rond te mogen lopen in The Lost City, ook wel bekend als de Ciudad Perdida.

Back
Volgende

Dag 2 van de Ciudad Perdia trekking: Uitleg over inheems bevolking

Brug jungle trekking colombia
Is dit de zwaarste dag? Of misschien de laatste (waar je in een ruk hetzelfde stuk moet teruglopen)? Het is gewoon sowieso zwaar, haha! Deze dag is 8 uur, waar je ook de rivier een paar keer moet oversteken. Natte schoenen dus. Of met slippers oversteken. Wij gingen met schoenen en al erin. Best oke.
Kogi huisjes Sierra Nevada Colombia
Je loopt dwars door de Sierra Nevada. De jungle dus. Daar wonen al sinds jaar en dag de inheemse (indigenicas) bevolking. In huisjes met rieten daken. Ze mogen als enige volk coca leaves verbouwen (de plant waar cocaine van gemaakt wordt). Eerst werd de jungle gebruikt voor het verbouwen van wiet, later voor cocaine. Je loopt dus soms ook door gedeeltes land die zijn plat gebrand. Dit waren ooit coca plantages, van de jungle zo door naar havenstad Santa Marta.

[flick]https://www.flickr.com/photos/vincentius1986/36184703955[/flickr]
We kregen ook uitleg over de gebruiken van de Indigenicas (inheemsen). Ze laten toeristen toe op de route (maximaal 40.000 per jaar, behalve in september). Je ziet ze ook vaak rondlopen met een poporo. Daar vermalen ze schelpen (voor het calcium) en dat vermengen ze met geroosterde coca blaadjes in hun mond. Resultaat: Je voelt geen vermoeidheid meer. Zie foto hierboven.

Het is zo’n 8 uur lopen. Gelukkig kan je gewoon op je eigen tempo lopen. De snelle voor, de slome achter. Na een lange dag kom je aan op het kamp op een uurtje van de Ciudad Perdida (verloren stad). Aan het einde van de dag sliepen Suus en ik gezamenlijk in een bed.

Back
Volgende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.