In Rome wil je Vaticaanstad niet overslaan. Maar je wilt ook niet uren in de rij staan voor de bezienswaardigheden in Vaticaanstad. Alle vaticaanstad bezienswaardigheden zonder wachten? Skip the line met deze tips!

Vaticaanstad bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Vaticaanstad zonder wachtrijen
Twee hoogtepunten binnen de staat Vaticaanstad zijn het Vaticaans Museum (met daarin het Sixtijnse Kapel) en Sint-Pietersbasiliek met het Sint-Pietersplein. Het is bij deze plekken erg druk en dan ook aan te raden om van te voren tickets te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Ik leg je uit hoe je dat moet doen!

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en wordt volledig door de stad Rome omringd.

1. Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein

Sint Pietersbasiliek
Een dag in Vaticaanstad? Dan kun je de deze bezienswaardigheid het beste als eerst te bezoeken. Wij waren er om half 10 en het was toen al erg druk! Gelukkig hadden we vooraf al tickets gekocht. Je kunt de Sint-Pietersbasiliek gratis bezoeken, maar hiervoor moet je in de security-rij staan. Dit kan erg lang duren. Als je dit wil vermijden kun je online tickets kopen.

Kaarten kopen voor de Sint-Pietersbasiliek

De tickets voor Sint-Pietersbasiliek kun je kopen via Ticketbar Rome. Je krijgt via de mail je tickets toegestuurd. Print deze uit en neem deze mee. Je moet je op het tijdstip dat je hebt aangegeven, melden bij St. Peter’s office (Palazzo dei Propilei) – Piazza Pio XII, 9 (Piazza San Pietro).

Als je je tickets hebt opgehaald, kun je via de zijkant naar medewerkers van VOX lopen. Zij laten je zo binnen en laten je dus gelijk de security check doen. Je hoeft je dus niet aan te sluiten voor de rij bij de security-check! Vervolgens kun je doorlopen en rechts de trap op gaan, waar je je audioguide kunt ophalen!

Als je vroeg komt kun je de Sint-Pietersbasiliek ook gratis bezoeken. Je mist dan wel de interessante audioguide!

2. Vaticaan museum (inclusief Sixtijnse kapel)

Vaticaans museum trap
Als je de Sint-Pietersbasiliek hebt bezocht, kun je daarna naar het Vaticaans Museum. In het Vaticaans museum zit ook de bekende Sixtijnse Kapel. Als je binnen bent kun je door de eindeloze gangen van het museum lopen en na ongeveer een uur kom je uit in de Sixtijnse Kapel.

Kaarten kopen voor het Vaticaans museum (prijs 15 euro)

Via de officiële site van het Vaticaans museum kun je kaarten kopen. Normale tickets zijn 15 euro. Tickets met audioguide zijn duurder. In het Vaticaans museum wil iedereen door naar de Sixtijnse kapel. Het is dus druk! Vraag je dan ook af of je de tijd kunt nemen om rustig naar de audioguide te luisteren.

Als je online tickets hebt gekocht, krijg je een voucher. Deze laat je bij de ingang zien. Ook hier geldt weer: Ga niet in de rij staan. Eenmaal binnen even snel door de security check en je tickets af te halen.

Handige tips om de rij te ontlopen? Of ga je toch gewoon netjes in de rij staan?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.