De wandeling van het authentieke dorpje Magome naar Tsumago schijnt een van de mooiste dagwandelingen van Japan te zijn. Vandaag staat deze Magome-Tsumago trail op het programma.

Praktisch

Onze slaapplek ligt op de route richting het eindpunt van de wandeling Magome – Tsumago. De route kan ook de andere kant op gelopen worden, maar de kant van Tsumago op is makkelijker (volgens de Lonely Planet) en dan ligt het eindpunt in de buurt van onze ryokan (slaapplek) in Hanaya. Vanaf Nagiso treinstation gaan overigens direct bussen naar Magome als je dit als een dagtrip wil doen. Wij pakken de bus richting Magome.

Magome, traditioneel maar wat toeristischer

Magome 2
Iets na 9:00 uur komen we aan in Magome. Eigenlijk hangt hier hetzelfde sfeertje als in Tsumago, maar heeft het door een supermarktje en wat grotere winkels een meer toeristische uitstraling. Toch zal ook Magome een goed decor zijn voor een sumuraifilm. De wandelroute is 7.7km en werd in een beschrijving aangekondigd als:

“Alsof je tijdens de wandeling op elk moment een Samurai uit de bosjes kan springen”

Bosrijke wandeling

Trees Magome - Tsumago trail
In juli en augustus is het zeer warm in Japan. Temperaturen van 35 graden zijn eerder regel dan uitzondering. Een wandeling vroeg beginnen is dan aan te raden, maar deze wandeling loopt voor een groot deel door bosrijk gebied. Dat maakt de wandeling zeer aangenaam. Gelijk in het begin van de wandeling heb je een aardig uitzicht over het bergrijke gebied.
View Magome - Tsumago trail

Gevarieerde wandeling

Village on route Magome - Tsumago trail
Onderweg zijn enkele rustpunten. We komen zelfs een drankautomaat tegen, maar die is kapot. In het begin, de eerste 2 kilometer, gaat de wandeling iets bergop. Daarna is het vooral plat en af en toe een stukje afdalen. Je loopt door de bossen, langs bamboo, door kleine dorpjes, langs het water en hier en daar zelfs een verdwaald rijstveld. Het is een eenvoudige, maar leuke wandeling van dorpje naar dorpje. We kwamen nauwelijks iemand tegen (ook geen sumurai).

De lokale specialiteiten van Tsumago

Chestnut dumpling
In Tsumago besluiten we te genieten van enkele lokale specialiteiten. We beginnen met de wilde kastanje dumplings (foto boven). Een beetje zoetig met die karakteristieke kastanjesmaak. Van het dame’tje van het winkeltje kregen we er nog een kopje thee bij ook. In een ander restaurantje eten we een beef aan een stokje, een soort bapao gevuld met rode bonen pasta en de bekende rijstdumplings op een stokje. Bij een ander restaurantje besluiten we geschaafd ijs te nemen met groene thee smaak en wat koude soba noodles.

Met een vol buikje keren we terug naar de ryokan waar we het verder rustig aan doen. Natuurlijk wel met een gestempeld certificaat dat we de wandelig volbracht hebben.
Certificate Magome - Tsumago trail

Meer Japan?

Bekijk ook eens de top 20 bezienswaardigheden Japan! Wil je meer indruk krijgen van Tsumago en Magome? Bekijk dan ook de foto’s van deze wandeling.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.