In plaats van Zweedse klompen thuiskomen met een ander uniek Zweeds souvenir? Koop dan dit eland dienblad!

Zweeds souvenir: Verkeersbord als dienblad

Zweedse souvenirs Het eland dienblad
Een eland spotten in Zweden. Je zou zeggen: Breng wat tijd door in de natuur. Ga naar een bos en wacht daar rustig op jouw ontmoeting met een eland. Maar grotere kans dat je ze ziet in de buurt van steden. Sterker nog: Grote kans dat je een eland in Zweden ziet vanuit je auto. Daarom zie je er veel borden. In Zweden is dat bord zelfs doorvertaald in een souvenir. Zelfs de vorm van het verkeersbord is aangehouden. Dus of het dienblad echt handig is?

Lees ook: Het verhaal achter de Japanse gelukskat

Kijk uit voor elanden!

Moose crossingFoto door: Kent Wang (Flickr)
Een eland kan wel 500 kilo zijn. Die wil je niet op je bumper hebben zitten. Daarom zijn waarschuwingsborden geen overbodige luxe! Er vallen jaarlijks namelijk nog steeds doden door aanrijdingen met elanden!

Elk jaar zijn er ongeveer 6.000 verkeersongevallen met elanden.

Meer Zweden?

Ik kocht dit unieke dienblad in de buurt van de bijzondere Ales Stenar in Skane Zweden.

1 REACTIE

  1. Da’s inderdaad een leuk souvenier. Die borden staan echt op zoveel plekken in Scandinavië. In Noorwegen deze dienbladen niet gezien. Overigens hebben we uit Swaziland een echt nummerbord meegenomen. Het was blijkbaar van een auto gevallen en er was een paar keer overheen gereden, een dag later lag het er nog steeds en hebben we het meegenomen. Vind ik nog steeds 1 van onze leukste souveniers. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.