Op deze volle dag die we hebben in Zakopane besluiten we naar Morskie Oro te gaan, een bekende wandeling daar.

Vanaf Villa Harenda gaan er wel bussen, maar aangezien het personeel geen Engels praat en de bus na 15 minuten wachten bij een bushokje nog steeds niet komt, besluiten we maar 4km richting het centrum te lopen. Daar staan als het goed is bussen klaar om je naar Morskie Oro te brengen. En dat klopte ook, voor 10 zloty (2,5 euro) brengt een busje je naar het begin van de route.
The walk starts
Daar is het klaar voor de start af. Eerst nog even 1 zloty aftikken (met studentenkorting, anders betaal je 2 zloty) en dan mag je tussen de kinderwagens naar boven. Je loopt hier 9km over een grotendeels geasfalteerde weg. Er zijn af en toe wat routes door het bos, waarmee je de hoofdweg als het ware een stukje afsnijdt. De route zelf valt dus wat tegen.

Je kunt ook met paard en wagen naar boven, maar daar betaal je iets van 30 zloty voor. Of zoiets ving ik op. Je kunt zowel naar boven als naar beneden met de paard en wagen. Het is verleidelijk, omdat het heen en terug dezelfde weg is (2x 9 kilometer). Maar goed, ondanks het feit dat ik al een aardige blaar had, hebben we het toch maar niet gedaan.
Richard bij Morskie Oro
Op de route heb je nog een eettentje waar je hamburgers kunt krijgen. Vervolgens is het doorlopen totdat je bij het grote meer Morskie Oro komt. En daar blijken we niet de enige. Het is een populaire wandelroute, vooral bij Polen (veel toeristen hoor je hier niet). Maar het is eigenlijk een wandelroute puur om bij dit meer uit te komen. Veel meer is er niet te doen.
Vincent in Morskie Oro
We lopen nog een klein stukje langs het meer, maken wat foto’s en nemen dan weer 9 kilomter de weg terug. Mensen met kinderwagen hebben het makkelijk, die kunnen zo’n wagen gewoon rustig naar beneden laten rijden. Beneden staan er tientallen busjes die je weer naar het centrum van Zakopane brengen. In het centrum weten we wederom niet of er bussen rijden. Kortom, nog even 4 bonuskilometers terug naar onze slaapplek gelopen. Dat brengt het totaal toch op een keurige 24 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.