In de beroemde treinstraat in Hanoi Vietnam rijdt een trein dwars door straat heen. Wij zagen de trein daar op enkele centimeters voorbij rijden!

De beroemde treinstraat in Vietnam

Treinstraat Vietnam Hanoi: Trein komt eraan

In de kerstvakantie van 2017 waren wij in Vietnam. Het beginpunt van onze reis was de stad met de beroemde treinstraat van Vietnam: Hanoi. Daar een trein voorbij zien razen? Een bijzondere ervaring en tegelijkertijd een ervaring die je verwacht in Hanoi. Onze eerste indruk van Hanoi is namelijk een drukte van jewelste. Of je nou links of rechts kijkt. Je ziet overal motoren en fietsen langs razen. Oversteken is hier al een sport op zich.

Lees ook: Is dit de mooiste treinreis te wereld?

Treinstraat Vietnam Hanoi: Treinspoor in de wijk

Het is dus niet gek om daar een straat te hebben waar een trein dwars doorheen rijdt. En als toerist? In 2017 kon je daar gewoon toekijken. Het spoor is al meer dan 100 jaar oud. Daarbij, de treintijden hingen gewoon aan de muur bij de restaurantjes om het spoor heen zitten. Langs het treinspoor? Daar wonen gewoon mensen. Toen wij aan het wachten waren op de trein openden mensen -op nog geen meter van het treinspoor- gewoon hun voordeur.

Treinstraat Vietnam gesloten voor toeristen

Treinstraat Vietnam Hanoi gesloten: Instagramwaardige foto niet meer mogelijk?
Treinstraat Vietnam Hanoi: Leven langs het spoor
Treinstraat Vietnam Hanoi: Leven langs het spoor

Fast forward naar 2019. Sinds oktober 2019 is de treinstraat verboden voor toeristen om te bezoeken. Reden voor het verbod? Instagram zorgde voor een te grote toestroom toeristen. Logisch? Aan de ene kant is Hanoi een drukke stad met activiteit op iedere vierkante centimeter. De treinstraat past bij Hanoi. Aan de andere kant. In Nederland wordt de dienstregeling al stilgelegd als er iemand bij het spoor loopt. En een aanrijding met zo’n trein zorgt natuurlijk voor slechte publiciteit voor Vietnam.

De treinstraat in Vietnam was te Instagram-waardig. Te grote groepen toeristen zorgden voor gevaarlijke situaties op het spoor.

In de treinstraat in Vietnam nog stiekem te bezoeken?

Op Tripadvisor staan ook na oktober 2019 verhalen van mensen die de treinstraat konden bezoeken. De situatie nu is dat er overal hekken en bewakers zijn. Maar als een ware James Bond kun je die natuurlijk ontwijken. En dan kan je dus ervaren hoe het is om een trein op enkele centimeters te zien langs rijden. Want het blijft een hele ervaring! Durf je het toch niet aan? Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Treinstraat Vietnam Hanoi: Trein komt eraan
Treinstraat Vietnam: Trein raast voorbij
Treinstraat Vietnam Hanoi: Trein is voorbij
Huizen in de treinstraat Vietnam Hanoi

Waar vind ik de treinstraat?

Het officiële adres is “Trần Phú, Hàng Bông, Hoàn Kiếm, Hà Nội 100000, Vietnam”. Maar “Hanoi Train Street” invoeren op Google Maps volstaat ook.

Klik hier voor meer reis bucketlist inspiratie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.