De wekker stond om 7 uur, want om 8 uur zouden we weggaan, zodat we de trein van 9 uur konden nemen naar Ella.


We gingen eerst nog een stuk met de lokale bus, omdat de weg te slecht was om met de auto te gaan. Om 9 uur waren we op het station. We hadden een kaartje voor de derde klas gekocht. De trein een uur vertraging te hebben. Voor de locals was dit heel normaal, maar als dit in Nederland zou gebeuren ligt meteen het hele treinverkeer plat! De trein kwam uiteindelijk om 10.15. De trein bestond uit 4 wagonnen en daar moesten de hordes toeristen in! Gelukkig hebben wij een grote brede Sri Lankaan als chauffeur en hij was de trein al ingegaan voordat de eerste mensen de trein uitkonden, dus we hadden een plekje voor het raam.
In de trein
Onderweg hadden we een mooi uitzicht over de theeplantages. Dit was ongeveer een uur leuk, daarna verplaatste het mooie uitzicht naar de andere kant. De trein zat bomvol dus we konden niet door het andere raam kijken. Tussendoor stopte de trein op andere stations en daar bleef hij ongeveer een kwartier wachten. Dit ging ongeveer 4 uur lang door en dan te bedenken dat we allebei nodig naar de wc moesten. We waren dus blij dat we eindeijk in Ella aan waren gekomen.
Tea fields
Ella is een leuke stad waar veel jonge toeristen komen. We hebben daar een lekkere vette hamburger met patat gegeten, waar we wel aan toe waren na alleen maar rijst. Na de lunch reden we een klein stukje verder, waar we de Small Adam’s peak konden beklimmen. Het was ongeveer 20 minuten een berg op lopen, waarna we prachtig uitzicht hadden!
View from Small Adams Peak
Vanaf Ella was het nog ongeveer 2 uur rijden naar Yala, waar we de volgende twee nachten zouden verblijven. Onderweg stopten we nog bij een waterval, die de locals gebruikten als douche. Om 6 uur kwamen we dan eindelijk aan in het hotel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.