Mijn persoonlijke top vijf bezienswaardigheden Osaka Japan? De hoogtepunten van de stad vol neonlicht en heerlijk eten op een rij.

1. Dotonbori – Overweldigende neonlichten van Osaka

Dontonbori Osaka
In Dotonbori schreeuwen de bezienswaardigheden letterlijk om aandacht. Een uithangbord met een draak, een mega octopus, Glica Man of toch de wereldberoemde straat met de krab? Ik kies voor de laatstgenoemde als foto, maar bekijk ook vooral de andere foto’s van Dotonbori. Het geeft wel aan dat hier zoveel te zien is dat je van Dotonbori bijna een top vijf lijstje kunt maken.

2. Shinsekai – Nog meer neon

Bezienswaardigheden Osaka Shinsekai
In Dotonbori heb je Glica Man en een mega krab. In Shinsekai heb je een mega kogelvis. Op de achtergrond zie je Tsutenkaku toren, geïnspireerd door de Effeiltoren. Begin 19de eeuw was Shinsekai de bezienswaardigheid van Osaka Japan en stond het bekend als de ‘Nieuwe Wereld’. Nu is het meer de ‘Oude Wereld’, maar naar mijn idee nog steeds een hoogtepunt.

Reistip: Zowel Dotonbori als Shinsekai zijn ‘s avonds het mooist. Probeer in je reisschema Japan dus minimaal twee avonden in Osaka te zijn.

3. Osaka kasteel – Mystiek Osaka

Versieringen kasteel Osaka
Het kasteel van Osaka is geen Himeji, maar is toch een van de bekendste kastelen van Japan. Je kunt restauraties en constructies wel aan Japanners overlaten. Ook van dit kasteel hebben ze iets moois gemaakt. Kijk met name even naar de prachtige gouden decoraties op de foto. En dus hoort het kasteel ook zeker thuis in de lijst top vijf bezienswaardigheden Osaka.

4. Amerikamura – Amerika in Japan

Amerikamura Osaka
Amerika in Japan? Als je ineens Uncle Sam voorbij ziet komen (foto boven) weet je dat in American Village zit. Het is nu vooral de plek om modebewuste Japanners in Amerikaanse kleding te zien lopen. En zoals ik in mijn reisverslag al aangaf, vallen ook de bijzondere lantaarnpalen op in Amerikamura.

5. JR Osaka Station – Sushi onder het station

Aan de sushi onder het spoor
In het gebied rond JR Osaka treinstation kun je meerdere bezienswaardigheden aftikken. Zo is het Umeda Sky Building op loopafstand te vinden. Maar neem vooral een kijkje onder het JR Osaka treinstation. Daar zitten honderden eettentjes onder het spoor. Ga er heen voor je dagelijkse portie sushi, terwijl je de treinen boven je hoort denderen.

Kobe ligt in de buurt van Osaka

Vanaf Osaka is het met de snelle Shinkansen trein maar een klein stukje treinen naar Shin-Kobe. In Kobe kun je het beroemde Kobe beef eten. Lees ook: Kobe beef eten in Kobe.

Meer weten over de bezienswaardigheden Osaka?

Zie ook: Overzicht met alle reisverslagen uit Japan.

Lijkt het jou leuk om Osaka Japan een keer te bezoeken nu je deze bezienswaardigheden in Osaka op een rijtje hebt gezien?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Een mooie samenvatting van de hoogtepunten van Osaka. In vergelijking met bijvoorbeeld Kyoto heeft Osaka niet zoveel cultuur te bieden aan toeristen, maar voor de moderne neonjungle ervaring zit je hier perfect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.