De top 20 bezienswaardigheden Japan? Na vier weken Japan maak ik de balans op en deel ik de hoogtepunten van Japan in foto’s!


Een korte inleiding vooraf. Dit is een persoonlijke top 20 bezienswaardigheden Japan op basis van mijn eigen ervaring in Japan. De eerste bezienswaardigheid in Tokyo staat bijvoorbeeld op plek 12. Dat is absoluut geen reisadvies om Tokyo over te slaan. Sterker nog, als je twee weken naar Japan gaat, zou ik een week Tokyo en een week Kyoto adviseren. Dit is echter een persoonlijk top 20 bezienswaardigheden op basis van onze vier weken Japan.

1. Beklimming van de Mount Fuji

Bezienswaardigheden Japan nummer 1 Mount Fuji
Mount Fuji. Het symbool van Japan en met 3776 meter gelijk de hoogste berg van Japan. In juli en augustus kun je de Fuji onder begeleiding (of alleen) beklimmen. Wij hebben de berg beklommen. Geen klimmer? Zet de Fuji wel als bezienswaardigheid op je lijstje.

2. Sumoworstelen bijwonen, Nagoya

Bezienswaardigheden Japan nummer 2 sumoworstelen
Japan is het land waar sumoworstelen is ontstaan. Zes keer per jaar vindt er een groot sumoworsteltoernooi plaats. Een sumoworstelwedstrijd bijwonen is een hoogtepunt. Het is zeer eenvoudig om te volgen en typisch Japans. Wij zijn in Nagoya naar een sumoworsteltoernooi geweest, maar er zijn bijvoorbeeld ook drie toernooien in Tokyo. Lees deze pagina over sumoworstelen voor meer informatie.

3. Fushimi Inari Shrine, Kyoto

Person walking the Fushimi Inari Shrine
Kyoto is een stad vol hoogtepunten. Dit gratis hoogtepunt vind je in bijna ieder boekje of flyer over Japan. Je loopt letterlijk door honderden rode poortjes. Alsof je over een filmset loopt. Niet voor niets werd hier een scene voor Memoirs of a Geisha opgenomen. Je kunt er makkelijk uren rondlopen zonder verveling. Bovendien is de Fushimi Inari Shrine gratis te bezoeken!

4. Gouden Paviljoen, Kyoto

Golden Pavilion kinkaku-ji closer look
Ook op plek vier plaats voor Kyoto. Het Gouden Paviljoen schreeuwt goud, goud, goud! Het was druk toen wij hier waren. Een populaire bestemming dus. Oog in oog staat met dit prachtige gebouw vergeet je even dat tussen honderden mensen staat.

5. Floating Shrine, Miyajima

Floating shrine Miyajima
De drijvende tori uit Miyajima. Een van de meest gefotografeerde Japan bezienswaardigheden. Een populaire dagtrip vanuit Hiroshima. Let wel op: Je hebt te maken met eb en vloed. Bij vloed drijft de shrine. Bij eb kan je er zelfs heen lopen. Wil je de floating shrine bij zonsopkomst of -ondergang fotograferen? Boek dan een overnachting. Wij deden het als een dagtrip vanuit Hiroshima.

6. Slapen in een tempel, Koya-san

Jizo in red, Oku-no-in Koya-San
Het mystieke en oude Koya-san is een bezienswaardigheid. Tel daar een overnachting in een tempel bij op en de ervaring is compleet. Het is alsof je slaapt in een ryokan. Met een matrasje op de grond op een tatami (mat). Alleen kan je hier ‘s ochtends het ochtendgebed bijwonen. Een bijzondere ervaring!

7. Het eten in Japan

Yamazaki Sushi Chef Ken
Japan! Japan? Sushi! Japan en sushi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het eten in Japan is dus ook een hoogtepunt. Voor de beste sushi ga je naar de vismarkt in Tokyo. In Kobe kun je het beroemde Kobe beef proberen. Of wat dacht je van Fukuoka? Daar zit een restaurant waar je je eigen vis kunt vangen!

8. Atomic Bomb Dome, Hiroshima

Atomic Bomb Dome Hiroshima
Hiroshima en Nagasaki. De twee Japanse steden die getroffen werden door de atoombom. Het zijn allebei steden om niet over te slaan. Het is een harde geschiedenisles. In Hiroshima staat de Atomic Bomb Dome. Een gebouw dat, nadat de atoombom viel, is blijven staan. Als pijnlijke herinnering aan de atoombom. Sla Nagasaki overigens niet over. Ze hebben er een modern museum en Battleship Island Gunkanjima. Gunkanjima is nummer 15 op deze lijst.

9. De Tempel van Todaiji, Nara

Great Buddha of Nara
Nara is een bijzondere plek. Je wordt al snel ontvangen door honderden hertjes. Aan de herten worden beschermende krachten toegeschreven. Bekendste bezienswaardigheid is de grote Boeddha van Nara in tempel Todaiji. Je vindt er ook prachtige houtsculpturen die bijna lijken te leven. Nara is een prima dagtrip vanuit Kyoto.

10. Mooiste kasteel van Japan, Himeji

Himeji castle Japan
Himeji wordt gezien als het mooiste kasteel van Japan. Waarom? Het is maagdelijk wit en is nog in originele staat. Kasteel Himeji is omgeven door kersenbomen. Tijdens de kersenbloesem moet het dus helemaal een sprookjesachtig tafereel zijn. Het maakt Himeji een van de mooiste bezienswaardigheden van Japan. Bijkomend voordeel. Een theeceremonie zit op loopafstand, zoals je in ons reisverslag over Himeji kunt lezen.

11. Oog in oog met een Geisha, Kyoto

Spotting a geisha or meiko in Kyoto?
Je kent Memoirs of a Geisha vast wel. Het verhaal over een geisha in Kyoto. De beste kans om een geisha tegen te komen? De wijken Gion of Pontocho. Overigens heb je naast geisha’s ook meiko’s. Dat zijn leerling geisha’s. Wij zagen -per toeval- een geisha of meiko in Pontocho. Op die plek zagen we ook een optreden met meiko’s. Houd je ogen dus goed open in Kyoto!

12. Futuristisch Odaiba, Tokyo

Life sized Gundam Robot
Als liefhebber van nachtfotografie is Odaiba een must-see bezienswaardigheid. Sowieso is dit een plek om te bezoeken. Een mega grote Gundam robot, het vrijheidsbeeld en een regenboogbrug. Allemaal op loopafstand van elkaar in futuristisch Odaiba! Meer overtuiging heb je toch niet nodig? Zet Odaiba dus op je lijstje bezienswaardigheden Japan.

13. De neonlichten van Dotonbori, Osaka

Asahi en Glica Man Dontonbori Osaka
Tokyo. Kyoto. Osaka. Toegegeven, Osaka is geen Tokyo of Kyoto. Maar liefhebbers van een stadse neonjungle moeten minimaal een avond in Osaka. Want zoveel neonlicht kun je alleen vinden in Osaka. Dotonbori is dan de populairste plek. Het symbool van de lichtshow is Glica Man. Hij staat rechts op de foto boven.

Lees ook: Top vijf bezienswaardigheden Osaka Japan.

14. Nederland nagebouwd, Huis ten Bosch

Dutch windmills Kinderdijk in Huis ten Bosch Japan
Eerlijk is eerlijk. Huis ten Bosch stond niet op ‘ons lijstje’ bezienswaardigheden Japan. Maar de hotels in Nagasaki zaten vol vanwege de atoombomherdenking. In Huis ten Bosch is Nederland gemaakt. Vaak op ware schaal. Je vindt er een 1-op-1 replica van de Dom. De kanalen van Amsterdam. De molens. In de avond is Huis ten Bosch op zijn mooist. Dan zie je Domtoren uit Utrecht in verschillende kleuren. Kortom, toch wel een klein hoogtepunt in Japan.

15. Battleship Island Gunkanjima, Nagasaki

Battleship island, Hashima (Gunkanjima)
Gunkanjima betekent Battleship Island. Het verlaten eiland Hashima lijkt op afstand op een slagschip. Vanuit Nagasaki eenvoudig te bezoeken met een tour. Je ziet dan slechts een deel van het eiland. Toch is een bezoek aan Gunkanjima zeer de moeite waard. Niet voor niets werd een deel van de Bondfilm Skyfall hier opgenomen.

16. Tsukiji vismarkt, Tokyo

Tsukiji vismarkt tonijnveiling grote tonijn
Gigantische tonijnen. Je krijgt ze te zien als je de tonijnveiling van de Tsukiji vismarkt bezoekt. Je moet dan vroeg op, maar dat is het waard. Je krijgt grote vis te zien. Natuurlijk is ook de veiling zelf een interessant schouwspel.

Vanaf oktober 2018: De Tsukiji vismarkt gaat verhuizen! De binnenmarkt van de Tsukiji-markt is gepland om te sluiten op 6 oktober 2018 en verhuist naar een nieuwe site in Toyosu. Daar zal het het op 11 oktober weer zal worden geopend als Toyosu Market. Katern Japan schreef over de verhuizing van de vismarkt. .

17. Terug naar de sumuraitijd, Tsumago

Magome Tsumago wandeling
Samurai. Krijgers uit vervlogen tijden. Vroeger sliepen sumurai in dorpjes zoals Tsumago. Je gaat even letterlijk terug in de tijd als je van Tsumago naar Magome wandelt. Een prachtige wandeling door de bossen.

18. Zebrapad Shibuya Square, Tokyo

Shibuya Sqaure
Georganiseerde chaos. Dat lijkt elkaar tegen te spreken. Ga dan eens voor dit beroemde zebrapad staan. Groen licht? Alle mensen kriskras door elkaar heen. Rood licht? Iedereen wacht netjes. Op de foto boven zie je de wirwar van mensen. Goed uitzicht op een van de bekendste bezienswaardigheden Japan? Loop even binnen bij de Starbucks.

Bekijk ook: Filmpje van het zebrapad bekijken? Bekijk dan Zebrapad Tokyo in de avond.

19. Arashiyama Bamboo Grove, Kyoto

Arashiyama Bamboo Grove
Het bamboebos in Kyoto. De bomen lijken wel door te willen groeien tot aan de horizon. Een van de populairste bezienswaardigheden in Kyoto. Je wordt letterlijk omringd door het groene bamboe.

20. Maid Cafe, Tokyo

Dienstmeisjes in Maid Cafe @Home
Geholpen worden door dienstmeisjes? Aangesproken als ‘master’? Je eten lekkerder te maken door er tegen te praten? Leuke gekkigheid in Japan! In Akihabara in Tokyo ontstond het eerste Maid Cafe. Wij bezochten @Home Maid Cafe in Akihabara. Een hele ervaring!

Meer bezienswaardigheden Japan?

Het maken van een top 20 is niet makkelijk. Wat zet je er wel en niet op? Ik heb geprobeerd om een veelzijdige top 20 te maken. Cultuur, natuur, actief. Voor ieder wat wils. Wil je meer ontdekken over Japan? Bekijk dan alle reisverslagen uit Japan.

Dit was de top 20 bezienswaardigheden Japan. Wat zijn of lijken jou de mooiste plekjes?

30 REACTIES

  1. Dat is een mooie top 20! En met een mooi (letterlijk ook) hoogtepunt op nummer 1. Ik heb Fuji nog niet gedaan maar die staat zeker op het lijstje. Een sumo wedstrijd bijwonen ook trouwens.

    • Fuji inderdaad letterlijk een hoogtepunt! Sumoworstelen bijwonen ook trouwens. Maar goed, dan heb je zeker nog wat om naar uit te kijken 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.