Wat zijn de top 10 bezienswaardigheden New Delhi? In deze wereldstad in India wonen miljoenen mensen. Genoeg te beleven dus en gelukkig blijkt dat ook uit deze top 10!

Top 10 bezienswaardigheden New Delhi

Reizen over de Wereld Hamayunstombe
Wat zijn de highlights van New Delhi? Na drie dagen in deze wereldstad maak ik de balans op met een persoonlijke top 10. Dus net als de top 20 van Japan en de top 10 van Colombia een persoonlijke toplijst. New Delhi was mijn eerste aanraking met India. Met de drukte, het eten, de mensen en wat je er zoal kunt doen. En ik denk dat ik wel kan zeggen dat New Delhi een goede indruk van Noord-India geeft.

New Delhi is een goede plek om kennis te maken met India. De drukte, het goede eten, de mensen, de bezienswaardigheden.

Top 10 bezienswaardigheden New Delhi

10. Bezoek de Taj Mahal

Tah Mahal New Delhi tour
De beroemde Taj Mahal staat natuurlijk niet in New Delhi, maar in Agra. Waarom dan toch op dit lijstje bezienswaardigheden New Delhi? Omdat dit in New Delhi misschien wel de populairste dagtour is. Toch zou ik het niet aanraden om als dagtour vanuit New Delhi te doen. Allereerst omdat je lang onderweg bent voor alleen de Taj Mahal. Ten tweede is er meer te zien in Agra en is het zonde om alleen de Taj Mahal te bezoeken. Kortom: Bezoek de Gouden Driehoek in India die bestaat uit New Delhi, Agra en Jaipur. En de derde reden? Bezoek eerst nummer 2 op deze lijst van top 10 bezienswaardigheden New Delhi. Want de Humayun’s tombe was een grote inspiratiebron voor de bouw van de Taj Mahal.

In de Humayun’s tombe in New Delhi (nummer 2 op deze lijst) zie je het gebouw waarop de Taj Mahal overduidelijk geïnspireerd is.

9. India gate

India Gate bezienswaardigheden New Delhi
In het centrum van New Delhi staat de 42 meter hoge India Gate. Een soort “Arc-de-Triomphe” van India. Het monument herdenkt 70.000 Indiase soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven zijn gekomen tijdens hun gevechten voor het Britse leger. Het monument draagt ook de namen van meer dan 13.516 Britse en Indiase soldaten gedood in de noordwestelijke grens in de Afghaanse oorlog van 1919. Deze ruim 90,000 namen zijn gegraveerd op het monument.
Gegraveerde namen op India Gate

De India Gate is gegraveerd met de namen van 90.000 Indiase soldaten en Britse officieren die stierven in de Eerste Wereldoorlog en de Afghaanse oorlogen die vochten voor het Britse rijk en Brits India.

8. Ga luxe uit eten in restaurant Dakshin

Restaurant Dakshin
Denk je aan India. Dan denk je aan eten. In restaurant Dakshin kun je geweldig eten. Dakshin zit in het Sheraton New Delhi Hotel. Misschien niet de meest sfeervolle plek (het blijft een hotelrestaurant). Toch is het restaurant zeer sfeervol en serveert het heerlijke regionale gerechten uit verschillende Zuid-Indiase regio’s. Zoals heerlijke biryani (pittige rijst). Maar bestel gewoon van alles en nog wat van de kaart. Van vegetarisch tot kip. Tip: Vergeet als nagerecht niet de Badam Halwa (een amandelpasta) en de Zuid-Indiase koffie die ze er serveren. Zie de foto’s daarvan hieronder:

In Dakshin kun je kiezen uit de volledige Zuid-Indiase keuken

Zuid-Indiase koffie

Badam Halwa (amandelpasta) Dakshin

7. Bezoek het Rode Fort

Rode Fort muren bezienswaardigheid New Delhi
Het Rode Fort is een historisch fort in New Delhi. Het was de belangrijkste woonplaats van de keizers van de Mughal-dynastie voor bijna 200 jaar tot het jaar 1856. Een gigantische plek met verschillende bezienswaardigheden binnen de verdedigingsmuren van ruim 2,4 kilometer lang. Van de tuinen tot de ceremoniële gebouwen. Je kunt hier dus wel een tijdje verblijven.
Rode Fort New Delhi India

Het Rode Fort is een gigantisch complex. Trek dus wel een paar uur uit voor een bezoek!

Het werd in 2007 tot Werelderfgoed van UNESCO benoemd. Het Rode Fort had een innovatieve stijl. Vooral het design van de tuinen (zie hierboven) vond navolging in andere gebouwen in Noord-India. Overigens wordt veel aan de binnenkant nog gerenoveerd, omdat het van binnen grotendeels verwoest is door de Britten in 1857.

6. Bedwing ‘The World’s Biggest Naan’ in restaurant Bukhara

Werelds grootste naan in Bukhara New Delhi
De grootste naan ter wereld? Dat weet ik niet, maar de ‘family naan’ is de grootste naan die ik in mijn leven zal zien. Denk ik. Waar kun je de naan eten? Bij Bukhara. En de hoogst aangeschreven restaurants van India zitten vaak in 5 sterren hotels. Zo ook Bukhara in het ITC Maurya hotel in New Delhi. Als toerist kun je er gewoon eenvoudig met de taxi heen. Je moet wel even wachten voordat je je een tafeltje krijgt. Maar dan kun je dus wel je tanden zetten in een giga naan. Zoals je hierboven kunt zien, kan je er met de hele tafel van eten.

Probeer er een beetje vroeg te zijn. Bij dit restaurant moet je je aanmelden en vervolgens een tijdje wachten totdat je aan de beurt bent!

Overigens is restaurant Bukhara zelf ook zeer sfeervol. Vooral de open keuken en mooie klassieke aankleding trekt de aandacht.
Restaurant Bukhara New Delhi

Lees ook: Vijf keer werelds grootste op reis

5. Bekijk de eeuwige vlam van Gandhi

Vlam Gandhi New Delhi bezienswaardigheden
Raj Ghat is een gedenkteken gewijd aan Mahatma Gandhi. Het is een platform van marmer dat de plek markeert van Mahatma Gandhi’s crematie op 30 januari 1948, een dag na zijn moord. De vlam wijst naar de hemel. Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna in Delhi op de Ring Road, officieel bekend als Mahatma Gandhi Road. In het park zijn ook verschillende plakkaten te zien met beroemde spreuken van Ghandi.

Gandhi: “Selfishness keeps us worrying forever”

4. Ontdek een nieuwe religie in de Lotus tempel

Lotustempel New Delhi
Ongetwijfeld de meest populaire bestemming van deze lijst top 10 bezienswaardigheden New Delhi. De Lotustempel in New Delhi is een bijzonder gebouw. Sowieso al van de buitenkant, omdat het er als een prachtige Lotus uitziet. We zijn op zaterdag niet de enige mensen die de Lotustempel willen bekijken. Het is er bijzonder druk. De Lotustempel is een Bahai ‘Houses of Worship’. En voordat je de tempel in mag, moet je eerst goed luisteren naar een verhaal over deze religie. Een verhaal dat de Lotus Tempel open staat voor iedereen, ongeacht religie of enige andere kwalificatie. Dat verhaal kregen we dan ook in verschillende talen te horen. Van een Amerikaan nota bene. Niet gek dat ze de introductie in meerdere talen doen, want er komen hier duizenden mensen per dag!

Sinds de opening in 1986 zijn er letterlijk miljoenen mensen in de Lotustempel geweest. Duizenden mensen komen hier elke dag van het jaar, soms wel 150.000 mensen op één dag.

Uitleg nieuwe religie Lotustempel

3. Eet de beste boterkip van New Delhi

Eet boterkip bij een curryrestaurant
Murgh makhani. Bij ons beter bekend als boterkip. En ja, ‘de beste boterkip van New Delhi’. Bestaat dat? Het werd in ieder geval uitgevonden in New Delhi en mag dus niet ontbreken op een lijstje bezienswaardigheden New Delhi. Hoe maak je boterkip? De kip wordt enkele uren gemarineerd in een mengsel van citroensap, yoghurt en kruiden. De kruiden kunnen garam masala, gember, knoflook, peper, koriander, komijn, kurkuma en chili bevatten. De kip wordt meestal gekookt in een tandoor (traditionele kleioven), maar kan worden gegrild, geroosterd of gebakken. Het wordt geserveerd in een milde currysaus met boter. Het eten ervan is een hoogtepunt van de New Delhi reis, dat beloof ik je nu alvast.

Eten bij restaurant Pindi

India zonder boterkip is als de Verenigde Staten zonder hamburger

Enkele suggesties om goede boterkip te eten:

  • Bij Moti Mahal werd de boterkip voor het eerst geserveerd. Inmiddels zijn er meer dan 100 Moti Mahals in de wereld.
  • Restaurant Pindi is koning kip. Meer dan 10 verschillende kipgerechten met een geweldige boterkip
  • Maar laat ik eerlijk zijn: Ik heb tijdens mijn Indiareis geen slechte boterkip op…

Lees ook: De gevaarlijkste hamburger ter wereld?

2. Bij Humayun’s tombe zie je waar de Taj Mahal op geïnspireerd werd

Humayun’s Tombe inspiratie voor de Taj Mahal
Humayun’s Tomb werd gebouwd door de Islamitische Mughal-dynastie in Delhi van 1562-71. Dat is dus ruim 85 jaar voor de Taj Mahal. Door de twee structuren te vergelijken, zul je zien hoe de Mughals hun oorspronkelijke ontwerp hebben verfijnd en geperfectioneerd om hun meesterwerk te maken: de Taj Mahal. Op de foto hierboven is te zien waarop de Taj Mahal het design baseerde. Binnen de het gebouw is dus het graf van Humayun te zien.

De Humayun’s tombe is de bezienswaardigheid van het complex, maar er zijn nog veel tombes te zien

Isa Khan Niyazi's Tombe
Naast de tombe van Hamayun zijn er nog andere tombes te bekijken. Zoals de kleinere, maar ook mooie, tombe van Isa Khan Niyazi (zie hierboven). Net als het Rode Fort dus een gebied waar je zo rond de 2 uur kunt verblijven. De terechte nummer 2 op de lijst bezienswaardigheden New Delhi.

1. Verdwaal in de straten van Old Delhi

Rickshaw in Old Delhi
India is een land van uitersten. Het verkeer is daarop geen uitzondering. Op je kaart een klein stukje, in de auto een half uur. Zeker in Old Delhi is een Rickshaw (zie foto hierboven) geen overbodige luxe om van A naar B te komen. Een tour per Rickshaw is een leuke manier om de de kleine straatjes van Old Delhi beter te leren kennen. En vooral om je ogen uit te kijken. Veel bezienswaardigheden van New Delhi, net als India, blijven immers ook een stuk beleving!

Over een stukje van 5 kilometer doe je in de spits (en eigenlijk is het heel de dag spits) makkelijk langer dan een half uur

Deze blog sluit ik dan ook af met enkele iconische beelden van Old Delhi. Van vervoer van een houten plaat tot een geit met een jasje aan…

Verkeer in New Delhi India

Old Delhi winkel

Geit met een jasje aan Old Delhi

Lees ook: Top 10 bezienswaardigheden Noord-India

Zelf ooit in Noord-India geweest en mis je wat op deze lijst bezienswaardigheden New Delhi? Of wil je er nog heen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.