Dit zijn de toeristische hoogtepunten van Singapore.

Merlion Park

Merlion Park is meer een boulevard aan de Marina Bay. De Merlion (een samenvoeging van de Mermaid en de Lion) is het symbool van Singapore. Vanaf de kade heb je een mooi zicht op de Marina Bay Sands. Ook wel een uniek gebouw. Drie torens met een soort vliegende schotel als dak.

Voor de Marina Bay Sands

Marina Bay Sands and the Merlion

Botanische tuinen

In Singapore heb je prachtige Botanische tuinen. Erg mooie tuinen met als hoogtepunt National Orchid Garden. De orchidee is het nationale symbool van Singapore en hebben hier dus een tuin voor ingericht, met natuurlijk overal orchideeën.

Botanical Garden Singapore

Purple orchids

Orchard road

Orchard road is te vergelijken met Oxford street in Londen. Overal veel winkels en dure merken zoals Prada en Gucci. Het grootste verschil is dat de winkels hier allemaal in bijzondere shoppingmalls zitten en niet langs de straten zoals wij gewend zijn. Voor een smoothie aan deze straat betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs.

Suus aan de smoothie

Clarke Quay

Clarke Quay is een gebied aan het water met gekleurde huisjes en verder veel restaurantjes.

Clare Quay

Raffles Hotel voor een Singapore Sling

De volgende stop was het Raffles hotel. Voor een drankje dan. Een kamer kost hier 400 euro, dat is meer dan een weekbudget. We gaan naar de lounge bar. Deze bar lijkt net een filmset, want de tijd heeft hier stilgestaan. De Slingapore Sling dus. Een drankje dat is uitgevonden in het Raffles hotel door een barman ergens aan het begin van de 19de eeuw. Een zoet vrouwendrankje van 15 euro per stuk (wel inclusief plastic shaker). Alles natuurlijk op en top geserveerd. Ook de cola die ik bestelde werd apart geserveerd in een soort wijnkaraf. En een soort van minipinda’s op de tafel waarvan je de resten maar op de grond moest gooien.

The Raffles Hotel

The Singapore Sling

Singapore by night

’s Avonds stond Singapore by night op het programma. Eerst even langs Bugis. Een toeristisch marktje. Niet zo hectisch als Kuala Lumpur, maar je had hier een kraam met Durian. Durian is fruit dat gigantisch stinkt (je mag het ook niet meenemen in de metro, anders krijg je een boete), maar je moet het een keer proberen. We kopen voor 3 euro wat Durian, proeven dit slijmerige gele goedje en kunnen het na een paar seconden al in de prullenbak deponeren. Het smaakt zoals het ruikt.
Selling Durian
Vervolgens op naar de Gardens by the Bay. Een soort mechanische tuin die een constante lichtshow geeft. We bekijken het van een afstandje. Sowieso kijk je hier je ogen uit. Rechtdoor de Gardens by the Bay, links de Singapore Flyer (reuzenrad) en achter je de Marina Bay Sands. Een gebouw dat als je er zo’n 100/200 meter bij vandaan staat niet helemaal op de foto is te krijgen.
The Marina Bay Sands by night

Handleiding om gratis de Marina Bay Sands op te komen

De Marina Bay Sands is een hotel, casino en het is duur. Kamers zijn al snel volgeboekt en als je als toerist boven een kijkje wil nemen betaal je 20 SPD (12 euro). Echter, er is ook een manier om gratis naar boven te komen. Hotelgasten krijgen namelijk een pasje om de lift te bedienen, zodat het gewone voetvolk (zoals Suus en ik) niet zomaar naar boven kunnen.

Maar goed, 90% kans dat iemand wel naar boven moet. Hotelgasten kunnen namelijk zwemmen op verdieping 57. Wij stappen de lift in bij Tower 3. Blijven gewoon rustig staan en jawel, de lift gaat naar verdieping 57. Dat is het Skydeck. Het observatiedeck is dan niet toegankelijk en de club Ku De Ta ook niet (tenzij lange broek, overhemd en nette schoenen), maar je hebt hier wel dit zicht over de haven:

View from the Marina Bay Sands by night

The Singapore flyer by night

Vervolgens neem je niet de lift die je naar boven hebt genomen, maar de toeristenlift. Grote kans dat er dan mensen met de lift naar beneden willen op verdieping 56. Verdieping 56 geeft uitzicht over heel de stad. Kortom, neem de lift voor hotelgasten en hoop dat ze naar verdieping 57 gaat en je bespaart wat euro’s. Dan kan je dus ook de Singapore skyline bekijken. Dan is dit uitzicht:

Singapore skyline panorama by night

1 REACTIE

  1. Jammer, ik lees de tip net te laat van Maria Bay Sands. Helaas wel 25 euro betaald. Maargoed, als de hotelgasten niet naar de 57e verdieping gaan, sta je dus een half uur in de lift haha? Leuk blog! Ik blijf het volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.