De eerste halve dag in Tokyo staat de Zojo-Ji tempel en de Tokyo Tower op het programma. Waarom? Omdat het op loopafstand van ons hotel ligt.


Eerst eten we lunch in de buurt. Ik neem een Bento Box (een lunchbox). Dat kost zo’n 1200 Yen (zo’n 9 euro). Niet goedkoop, ook niet duur. Grote voordeel van Japanse restaurants is het gratis water en thee. In dit restaurant krijgen we koude oolong thee. In mijn box zit lekkere plakrijst en verder verse soba noodles. Ook Suus had noodles. Die noodles mag je in een bakje met soja en wasabi dopen en dan ongeneerd opslurpen. Daarnaast kent Japan geen tip. Dus je betaalt dus echt alleen voor je eten als je geen speciaal drinken (cola, bier) wilt.

Zojo-ji tempel Tokyo

Na de lunch gingen we door richting de Zojo-Ji tempel. Zoals veel bezienswaardigheden in Japan is dit ook een grotendeels herbouwde tempel. Veel bezienswaardigheden zijn door aardbevingen of door de oorlog verwoest. Het leuk aan de Zojo-Ji tempel is de Tokyo Tower in de achtergrond, dat geeft een mooi gezicht. Zeker als Suus er ook nog eens voor staat.
Zojo-Ji and Tokyo Tower

Jizo – Beelden met een verhaal

Bijzonder in het tempelgebied zijn de rijen met kleine stenen beelden die de ongeboren kinderen van Japan uitbeelden. Deze Jizo beelden worden door ouders in de tuin gezet en eventueel gedocoreerd met kleding of speelgoed. De mooie gedachte is dan dat Jizo, de bewaker van ongeboren kinderen, ervoor zorgt dat ze veilig naar het hiernamaals gebracht worden.
Jizo statues in a line

Tokyo Tower

Een stukje verderop, zo’n 10 minuten lopen, is de Tokyo Tower. Een van de symbolen van Tokyo, omdat je de Tower vanuit veel plekken in Tokyo kunt zien. We nemen even een kijkje in het winkelgebied in de Tokyo Tower. Daar merk je gelijk dat Anime hier serieus is. Een hele winkel voor de serie One Piece. Nu ben ik zelf niet echt thuis in Anime, maar volgens mij moet dit wel een populaire serie zijn.
One Piece store in Tokyo Tower
Aan het eind van de middag besluiten we eerst wat te gaan eten en dan ’s avonds terug te gaan om een kijkje te nemen bij de Tokyo Tower by night:
Tokyo Tower by night

Meer foto’s van de Zojo-ji en Tokyo Tower?

Meer foto’s zijn te bekijken via foto’s eerste deel Tokyo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.