Via Dubai naar Colombo Sri Lanka om daar de volgende dag uit te rusten aan het strand.


Vanuit Dusseldorf vertrekt onze vlucht met Emirates naar Dubai. Emirates is beter dan de gemiddelde vliegtuigmaatschappij. Voor Economy Class redelijke beenruimte, nieuwe scherpe schermpjes en goed eten. Na 6,5 uur vliegen zit je dan op Dubai. Daar twee uurtjes wachten en om 23:55 lokale tijd de vlucht naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

Rond de ochtend komen we aan op Colombo. Redelijk vermoeid, want echt slapen in de 4,5 uur durende vlucht kon niet echt veel. In Colombo verloopt alles redelijk soepel. Tot bij de douane. Daar blijkt iets fout te zijn gegaan met mijn visum. Dat kan je aanvragen via internet, maar toen was die voor mij al gratis. Mijn geboortedatum stond namelijk op 2014. Gelukkig wist de douanebeambte daar wel raad mee: ‘You help me, I help you’.

Met andere woorden: Stop jij nou even een leuk briefje tussen het paspoort van je vriendin en dan maak ik alles in orde. Helaas had de Starbucks in Dubai mijn enige briefje van 10 euro gekregen. Er zat dus niets anders op dan hem een briefje van 20 toe te stoppen. En ja hoor, ineens was het visum geregeld. En ongeveer voor de visumprijs, alleen zal het briefje bij hem in de broekzak verdwijnen.
Welkomstbloemen Suus
Op het vliegveld werden we opgehaald door Adikari (of iets van gelijke strekking) en krijgen we welkomstbloemen om. Hij is gids voor de hele trip in Sri Lanka. Even pinnen (en een uitpuilende moneybelt tot gevolg) en de rest van de dag uitrusten in het hotel. Ook daar weten ze overigens hoe ze een toeristje moeten oplichten. We komen in de kamer aan. Daar staan twee flesjes water. De bediende neemt de flesjes mee en komt 5 minuten later nog even aankloppen met …. ‘de flesjes water’ om nog even de tip in ontvangst te nemen.

Je voelt je hierdoor wel gelijk toerist in Sri Lanka!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.