Naar Lissabon voor een stedentrip? Zet een bezoek naar de locatie waar ooit de Expo Lissabon (Parque Das Nacoes) is gehouden dan ook zeker op je lijstje.

Korte geschiedenis Expo Lissabon

In 1998 organiseerde Lissabon de wereldexpo. In 1998 was het namelijk 500 jaar geleden dat Vasco da Gama in India arriveerde en de zeeroute Europa – India ontdekte. De Expo Lissabon werd vanaf de grond opgebouwd. Om te voorkomen dat het gebied verlaten zou raken na de Expo werd al nagedacht over een functie na de Expo. Daarom is de locatie waar de Expo Lissabon werd gehouden nu nog steeds leuk om te bezoeken.

Sterker nog, met het zonnetje erbij is dit gewoon een drukbezochte plek waar ook de Portugezen graag komen. Het staat ook wel bekend als Parque Das Nacoes. Hierbij een fotoserie met wat leuke feitjes om je te overtuigen dat het bezoeken van de Expo locatie (Parque Das Nacoes) de moeite waard is.

Bereikbaarheid Expo locatie

Entree Expo Lissabon
Met de bus of metro is de locatie van de Expo Lissabon eenvoudig te bereiken.

Vlaggen van deelnemende landen

Vlaggen deelnemde landen Expo Lissabon
De Expo Lissabon 1998 opende op 22 mei 1998 met 141 landen en 14 internationale organisaties. In verschillende paviljoens waren exposities te zien in het thema “The Oceans: A Heritage for the Future”. De vlaggen van de landen wapperen nog steeds zoals je kunt zien op bovenstaande foto.

Bijzondere bouwwerken

Bijzondere bouwwerken in Lissabon
Het gebied rond de Expo is groots opgezet. Je ziet dan ook de nodige bijzondere bouwwerken voorbij komen.

Kunst – Rhizome II van Antony Gormley

Rhizome II bewijst de reisgids
Ook zijn er verschillende kunstwerken te vinden. Bijvoorbeeld het kunstwerk Rhizome II van Antony Gormley. Nou ja, dat vertelt de reisgids in ieder geval.

Vasco da Gama brug

Expo Lissabon - Vasco da Gama bridge
De Vasco da Gama brug is de langste brug van Europa. De brug werd speciaal voor de Expo Lissabon gemaakt en was pas net op tijd klaar voor de opening van de Expo.

Expo mascotte Gil

Expo Lissabon mascotte Gil
De mascotte van de Expo was Gil. De mascotte werd vernoemd naar Gil Eanes, een Portugese ontdekkingsreiziger. Op de achtergrond de kabelbaan die nog steeds actief is.

Leuke motiefjes in de stenen

Motieven in stenen
Creatief met steen. Dat gaat natuurlijk op in een groot deel van Lissabon, maar zeker ook in Parque Das Nacoes waar meer van dit soort leuke motieven te zien zijn.

Vasco da Gama hotel

Hotel Vasco da Gama
Het Vasco da Gama hotel doet een beetje denken aan het beroemde hotel Burj Al Arab in Dubai. Maar eerst was het alleen Torre Vasco da Gama, gebouwd voor de Expo in 1998. Het hotel (rechts op de foto) is pas in 2010 aangegebouwd.

Meer Lissabon? Meer Expo?

Bekijk voor meer Lissabon de 10 gratis bezienswaardigheden in Lissabon van reisvlinder.nl. Of bekijk het verslag van ons bezoek aan de Shanghai Expo in 2010.

Niets meer missen? Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lijkt het je wat om de Expo Lissabon (Parque Das Nacoes) een keer te bezoeken? Of ben je er zelf misschien al een keer geweest?

4 REACTIES

  1. Mijn schoonzusje gaat volgend weekend naar Lissabon. Ik ga het haar doorgeven. Ik wil zelf ook nog eens naar Porto of Lissabon voor een stedentrip. Volgens mij is er enorm veel te zien!

  2. Ja, er is enorm veel te zien in Lissabon. Mooie stad. Maar dit is een wat minder bekend plekje dan het meer centrale en bekende deel van Lissabon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.