Op uitnodiging van Hightea Holland testen we de high tea van De Standsbranderij in Dordrecht. Deze koffiezaak serveert namelijk meer dan goede koffie.

De Stadsbranderij Dordrecht

De Stadsbranderij buitenkant
Aan de Vriesestraat 75 in Dordrecht vind je De Stadsbranderij. We lopen hier regelmatig binnen voor een kopje koffie of thee. Handig is dat ze ook koffiebonen verkopen die ze zelf branden. Het bewijs is in de winkel te vinden. Je kunt namelijk pal naast de koffiebrander je bakkie doen. Als je vooraf reserveert via High Tea Holland kun je voor 24,50 euro langs komen voor een High Tea.

Drinken: High Tea en Coffee

High coffee De Stadsbranderij
Bij de prijs zit onbeperkt koffie en thee inbegrepen. Je hoort het goed. Als koffieliefhebber nam ik ‘stiekem’ toch af en toe een bakje koffie. En ja, na een uitgebreide high tea is het ook wel lekker om even ‘uit te buiken’ met cappuccino. Toch? Een theeliefhebber moet waarschijnlijk vaker terugkomen, want er zijn 14 smaken thee om uit te kiezen. Allemaal erg lekker met de citroenthee als persoonlijke favoriet.

Je kunt kiezen uit 14 soorten verschillende thee

Eten: Hartig en zoet

Hartig plankje high tea De Stadsbranderij
Zoals het hoort bij een high tea een combinatie van hartig en zoet. Op het hartige plankje broodjes brie, kaas, gerookte kip en scones. In de zoete hoek verschillende taarten, waaronder worteltaart. Verder brownies, muffins en granola bars. Heel veel lekkers. Als je het allemaal ziet, vraag je je af: Hoe krijgen we dit allemaal op?

Bij reserveren wordt aangeraden om vooraf niet te lunchen. Een waardevolle tip.

Bij de reservering adviseert De Stadsbranderij om niet vooraf te lunchen. Een goede tip. De taart en de koekjes komen van Koekela uit Rotterdam. Je kunt tijdens de high tea dus genieten van misschien wel de lekkerste worteltaart van Nederland. Ook genoeg huisgemaakte producten. Vooral het broodje gerookte kip met appel viel in de smaak.

Krijg je het niet allemaal op? Je mag alles dat je niet op krijgt ook meer naar huis nemen

Bediening: Vriendelijk

Scone met kruidenkaas
Barista Bas zit achter De Stadsbranderij. Een opkomende zaak in Dordrecht met veel aandacht voor de klant. Naast Bas helpen zijn vader en moeder ook mee in de zaak. Vriendelijke mensen die altijd in zijn voor een praatje. En dat zeg ik niet alleen omdat ik ooit koffiebonen heb gewonnen tijdens een Facebookactie, haha.

Conclusie: Deze koffiespeciaalzaak weet een verzorgde klassieke high tea neer te zetten. En daarbij mag je best stiekem een kopje koffie drinken 😉

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.