In Turkije drinken ze Turkse koffie. De Turkse espresso wordt in een Cevze bereid met zeer fijngemalen koffie.


In Istanbul kon ik overal wel terecht voor Turkse koffie. Dat is eigenlijk koffie met heel veel suiker. Dat betekent meer schepjes suiker dan koffie. Door de vele suiker proef je in veel gevallen de koffie niet meer. Vraag in Instanbul dus vooral naar koffie zonder suiker. Dat is namelijk ook erg lekker.

Direct naar: Zelf Turkse koffie zetten!

Cevze kopen in een souk

Cevze op het vuur
Turkse koffie wordt gemaakt in een Turkse koffie Cevze (zie foto boven). De koffie (dus MET gemalen koffie) gaat vervolgens in een espressokopje. Wacht dus tot de fijngemalen koffie zakt naar de bodem. Daarna is het genieten van je Turkse koffie. Op de vele souks in Istanbul kun je eenvoudig een Cevze kopen. Een zeer nuttig souvenir. Zo zet je thuis dus ook heerlijke koffie.

Voor de koffieliefhebber is een Cevze een zeer nuttig souvenir. Je kunt er zelf je Turkse koffie mee zetten

Populairste Turkse koffiemerk?

43
Foto door Scott Dexter (Flickr)

Met een Cevze ben je er nog niet. Je hebt ook koffie nodig. Het populairste koffiemerk in Istanbul? Mehmet Efendi. Dat merk je als je langs de winkel Kurukahveci Mehmet Efendi in Eminönü loopt (foto boven). Een koffiebrander sinds 1871. Vandaag de dag de grootste koffiebrander. Voor de versgebrande koffie van Mehmet Efendi staan Turken graag in de rij.

Een Cevze met koffie van Mehmet Efendi. De ideale combinatie souvenirs uit Turkije! Je kunt koffie van Mehmet Efendi trouwens ook in Nederland kopen. In Turkse winkeltjes kun je dus zelf Turkse koffie kopen. Maar het is natuurlijk altijd leuk om het ‘bij de bron’ gehaald hebben. Maar ook die koffie raakt natuurlijk een keer op! En dan moet je er toch in Nederland op uit om te blijven genieten van je Turkse koffie!

Ooit wel eens zelf Turkse koffie op in Turkije? En zou je het ook in Nederland willen drinken?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.