Op de Perhentian eilanden kun je prachtig snorkelen. Met een snorkeltrip kom je op meerdere goede snorkellocaties.

Snorkelen op de Perhentian eilanden

Suus en Vin onder water
Vanuit Perhentian gaan we naar Rara en Susu Island. Dit zijn de twee eilandjes linksboven de Perhentian eilanden. Dit kun je onderwater allemaal zien.

Clownvisjes

Finding Nemo
Eenmaal aangekomen blijkt dat het koraal heel veel mooier is. Waarschijnlijk minder toeristisch en dus minder stukgetrapt koraal. Hele Maleisische gezinnen stappen in de bootjes en gaan dan met een reddingsvest snorkelen. Ze drijven dan in het water, maar met hun voeten trappen ze dan soms zo het koraal kapot. Zonde.
Snorkeling with life jackets

Nemo (Anemonefish)

Ook wel leuk om de clownvisjes weer van wat dichter bij te bekijken. Hier een filmpje om te laten zien hoe schuw te zijn als je in de buurt komt. Ze verstoppen zich gelijk in hun anemoon. Let niet op de wat beperkte filmkwaliteiten, het is onder water. Daar focus je ook op andere belangrijke zaken, je adem inhouden bijvoorbeeld.

Op de eerst plek was het onderwaterleven soortgelijk als wat we gisteren zagen, alleen wat meer vissen en dus meer mogelijkheden om goede foto’s te maken. Nieuw was wel de zeekomkommer, maar dat is nou ook niet de reden om een snorkeltrip te boeken. Maar we konden ze wel even afvinken.
Sea cucumber

Bumphead Parrotfish

Op de tweede snorkelplaats (ook bij de eilanden) kwamen we een nieuwe soort tegen: De Bumphead Parrotfish. Toch wel aardige grote vissen die Suus wel even deden schrikken. Bijna nog erger dan de haaien, aldus Suus. Een vreemde vis met een enorme tand. Je hoort ze ook goed onder het water als ze lekker aan het koraal knabbelen en als ze hebben gegeten zie je ze ook poepen.
Bumphead Parrotfish

Schildpadden

De derde stop was bij een kleine vuurtoren. Heel veel kleine visjes. Wel leuk om te zien, maar na de eerdere 6 snorkelplekken was dit eigenlijk niets nieuws meer onder de zon. Als laastste gingen we wederom naar Turtle point (net als gisteren) om nog wat goede foto’s te maken van de schildpad. Elke 15/20 minuten komt de schildpad naar boven, een goed moment om wat leuke foto’s te maken.
Turtle diving back to the bottom

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.