Op de Big Island Hawaii kun je snorkelen of duiken met Manta Rays. Wij deden het allebei. Suzanne ging snorkelen. Ik duiken.

Vooraf: Duiken of snorkelen met Manta Rays Hawaii?

Duiken met manta rays Hawaii
Manta Rays komen voor aan de kust bij Kona. Ze worden ’s avonds actief en gaan dan op zoek naar plankton. Met behulp met lampen trekken snorkelaars en duikers de aandacht van de Manta Rays die vervolgens op de plankton afkomen. Zowel als snorkelaar als duiker heb je goed zicht op de Manta Rays. Als duiker kun je dus kiezen. Mag je niet duiken? Een snorkeltrip is zeker aan te raden.

Lees ook: Snorkelen met dolfijnen op Big Island Hawaii

Wij boekten onze tour bij Manta Rays Dives of Hawaii. Ik koos deze tour uit omdat je hier zowel als snorkelaar als duiker aan boord mag. In tegenstelling tot de tour met dolfijnen maakt de groepsgrootte niet echt uit. Je hangt als snorkelaar namelijk aan een verlicht platform en bezoekt maar een locatie. Als duiker had ik geluk, want ik was de enige duiker! Aan boord heb je te drinken en een kleine versnapering (chips en koekjes). En natuurlijk 100% Kona Koffie!

Varen naar de super geheime plek

Nadeel van dit soort populaire excursies? Je bent niet de enige. Er stonden al heel veel boten te wachten op de plek met Manta Rays. De crew heeft deze Manta’s zelfs naampjes gegeven. Het is een beetje duiken en snorkelen in een soort super groot aquarium. Aan de andere kant: Er zijn ook weken geweest dat ze er niet waren. Het blijft natuurlijk wildlife.

Video duiken Manta Rays

Deze video geeft een goed beeld van het duiken en snorkelen met Manta Rays:

Ervaring Vincent: Duiken met Manta Rays Hawaii

Manta Ray Hawaii dichtbij
We vertrokken net voordat het echt donker werd. Je ‘duikt’ naar de plek onder de snorkelaars. In de hoop dat een Manta net boven je hoofd komt zwemmen. Dat gebeurde helaas niet. Gelukkig zag ik in het begin wel goede Manta Rays langs komen zwemmen. En het is een mooi gezicht om de Manta Ray te zien vliegen door de zee. Richting de snorkelaars.

Ervaring Suzanne: Snorkelen met Manta Rays Hawaii

Duiken met manta rays Hawaii
Als snorkelaar krijg je een wetsuit aan. Je blijft dan drijven boven een surfplank met lampen. Dit trekt Manta Rays aan. Sterker nog, als snorkelaar krijg je een goede show. De Manta kwam namelijk onder het surfplank gezwommen. Een mooi gezicht!

Absoluut de moeite waard dus om deze prachtige beesten eens van dichtbij te zien. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit of je nou gaat snorkelen of duiken. Het is allebei mooi! Vind je Manta Rays niets? Dan is snorkelen met dolfijnen of de humuhumunukunukuapuaa vis een alternatief.

Manta Rays van dichtbij zien. Lijkt je dat wat?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.