Big Island is misschien wel de beste plek om te snorkelen met dolfijnen op Hawaii. Tijdens een tour ga je op zoek naar speelse spinner dolfijnen.

Snorkelen met dolfijnen

Snorkelen dolfijnen voor de boot
Een belangrijke opmerking vooraf. Snorkelen met dolfijnen. Misschien is snorkelen tussen dolfijnen een betere omschrijving. Want het is wildlife. Dolfijnen mag je dus niet aanraken. Ja. Er zijn plekken waar je kunt zwemmen met dolfijnen in gevangenschap, maar die krijgen elke dag een shot antibiotica. Omdat ze in aanraking zijn geweest met mensen. Kortom, dit zijn geen tours voor een ‘selfie’ met een dolfijn.

Waar snorkelen met dolfijnen?

Snorkelen dolfijnen Hawaii Kona Big Island
De kust bij Kona op het Big Island in Hawaii is de beste plek om te snorkelen met dolfijnen. Op het Big Island zijn grote groepen spinner dolfijnen, het type dolfijn waar je tussen kunt snorkelen. Als wij vertrekken uit de haven zien we de eerste spinner dolfijnen al. Sterker nog, voor ons hotel hebben we ze ook gezien in de verte. Kona is dus meer dan een perfect eiland voor overheerlijke koffie.

Snorkelen met dolfijnen? Boek een kleinere tour!

Snorkelen dolfijnen GoPro
Bedenk je voor een snorkeltrip met dolfijnen dat het slimme dieren zijn. Het is dus niet dat een groepje dolfijnen denkt: “He leuk, een toerist. Laten we daar rustig heen gaan en daar super lang mee spelen”.

Kans is dus groot dat je snorkelboot de dolfijnen moet volgen. Moet inschatten waar ze langs komen zwemmen. Als je dan steeds een boot met 30 toeristen moet uitladen…. dat kost tijd. Wij boekten een tour met Coral Reef Snorkel Adventures. Dat is een boot van maximaal 6 personen!

Ervaring Coral Reef Snorkel Adventures

Wij hadden niet het geluk dat dolfijnen naast ons kwamen zwemmen. De kapitein deed zijn uiterste best om de beste plekken uit te zoeken om dolfijnen te zien. Die zagen we ook: Eerst voor de boot. Daarna zagen we ze regelmatig onder ons langs komen zwemmen. Een mooi gezicht!

Aan boord genoeg eten en drinken. Er werd gezorgd voor een kleine lunch. Dat was dus allemaal top geregeld. Uiteindelijk duurde tour zo’n 3 uur. Er is genoeg parkeerruimte voor een huurauto in de haven. Omdat het een kleine boot is, is er geen wc aanwezig. Het is dus vooral de kleinschaligheid die dus fijn is als je gaat snorkelen met dolfijnen.

Videoimpressie snorkelen dolfijnen

Dan volgt nu een korte videoimpressie. Daarin zie je ook nog een schildpad voorbij komen.

Meer wilde dieren zien op Hawaii?

Lees ook: Snorkelen met de Humuhumunukunukuapuaa vis
Lees ook: Wilde dieren op Hawaiiaans eiland Kauai

Zou jij ooit willen snorkelen met dolfijnen op Hawaii?

2 REACTIES

  1. Gaaf dit soort dingen. Ik ben het helemaal met je eens dat dit de enige juiste manier is om met dolfijnen te snorkelen! En ja, soms komen ze dan niet zo dichtbij als je wilt, jammer dan van die selfie maar dat is echt zooo ondergeschikt. Wij maakten zo´n tour in Costa Rica, geweldig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.