Vanuit Ronda is het een klein stukje rijden naar Juzcar (of Júzcar), ooit blauw geverfd vanwege een smurfenfilm. Voorlopig blijft dit smurfendorp blauw.


Vandaag de laatste toeristische dag. Vanuit Ronda is het leuk om even het smurfendorp aan te doen. Eigenlijk alleen witte dorpen in deze regio, maar dit dorp is ooit blauw geverfd voor de promotie van een smurfenfilm. Inmiddels hebben de bewoners via een referendum laten weten dat ze het blauw willen houden. Leuk natuurlijk al die toeristen die massaal toestromen.
Streets of Juzcar
Vanuit Ronda leidt een bergweggetje je uiteindelijk naar Juzcar. Via de A397 en de MA7306 rij je volgende navigatie binnen een minuut of 30/40 naar Juzcar. Vanwege de smalle weggetjes mag je toch al snel rekenen om meer dan een uur. We zijn er rond een uurtje of 10/11. Het is rustig, maar je ziet her en der al een verdwaalde toerist lopen. Eigenlijk is dit gewoon een wit dorp dat blauw is, maar via verschillende muurtekeningen hebben ze het nog meer in de smurfenstijl gebracht. Een hele dag zal je hier niet kunnen rondbrengen, tenzij je je open stelt voor het ritme van een dorp waar waarschijnlijk weinig gebeurt.

Vanuit Juzcar richting het vliegveld van Malaga om te de auto af te leveren. Vanuit daar op naar Bendalmedina voor een vrijgezellenfeest, dus weinig materiaal voor een toeristisch blog 😉
Richard and Gargamel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.