Vandaag was onze eerste volle dag in Tokyo. De wekker stond dan ook op tijd, want er is hier genoeg te zien! Vandaag onder andere Shinjuku Gyoen National Garden en het Shibuya Sqaure, de drukste zebrapaden ter wereld.


Standing while eating breakfast
We moesten allereerst op zoek naar ontbijt, dit hadden we namelijk niet in het hotel (kon wel, maar was erg duur). Voor de Japanners maakt het niet veel uit of ze nu ontbijten, luchen of dinneren het is bijna allemaal hetzelfde. Wij moesten er dus ook maar aan geloven; rijst/noedels als ontbijt! We kozen allebei met een variant met lekker gefrituurd vlees erbij. We moesten staand eten, want er waren helemaal geen stoelen. Het was een beetje wennen, maar zelfs op de vroege ochtend smaakte het Japanse eten erg goed!

Shinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyoen National water reflection
Daarna gingen we door naar het Shinjuku Gyoen National Garden. Dit staat in Tripadvisor op nummer 1, dus hier konden we natuurlijk niet om heen. Het was een heel groot park met een deel een Japanse tuin en een deel een Engelse en Franse tuin. Hiervoor moesten we per persoon 200 Yen betalen. Het was erg zonnig en dus warm (32 graden om 11 uur), dus we hebben lekker rustig rond gelopen en veel in de schaduw gezeten. Wat erg fijn is, is dat overal op straat op elke hoek automaten staan waar je drinken uit kan halen, zo ook in dit park!

Fruit, erg duur in Japan

Melons
We zijn vervolgens een stuk een drukkere straat ingelopen. Je wordt daar overspoeld met alle tekens, kleuren en geluiden. Ook is het opvallend hoe goed alles georganiseerd is. Iedereen wacht netjes tot het stoplicht op groen gaat, voetgangers gaan voor elkaar opzij en er ligt nergens afval op straat (ondanks dat er bijna nergens afvalbakken staan). We kwamen uit bij het Takeshimaya winkelcentrum. Ook hier keken we weer onze ogen uit! Er liggen veel soorten fruit, maar het is echt belachelijk duur. Zo betaal je 864 Yen voor één perzik, wat neerkomt op ongeveer €6,50 en een watermeloen voor 3200 Yen (bijna €24!). Dat hebben we dus maar laten liggen…

Geen Harajuku Girls, wel een drukke winkelstraat

Vin & Suus voor Takeshita Dori
Hierna zijn we doorgegaan naar de wijk Harajuku. Dit ken je misschien wel van de Harajuku girls, de kinderlijk gekleedde meisjes. We hadden gelezen dat zij hier op zondag zouden zijn en dat wilden zij natuurlijk zien. Al snel kwamen we bij de Takeshita street uit. Dit was een smal straatje, met aan beide kanten winkeltjes en dit straatje was dan ook overvol. En ook hier keken we weer onze ogen uit. Zo is het in Japan gebruikelijk om in restaurants in de etalage het eten in het plastic neer te zetten (handig voor toeristen bijvoorbeeld). We hadden dit al vaak gezien met rijst en noedels, maar in deze straat zagen we ook platic ijsjes, wraps en zelfs pizza’s!

Shibuya, het drukste zebrapad ter wereld

Shibuya Sqaure 2
Vervolgens zijn we doorgelopen naar het drukste zebrapad ter wereld, maar onderweg kwamen we nog een arcadehal tegen. Dit was echt precies zoals je in films altijd ziet. Overal felle kleuren en lichten, met veel Japanse tekens en muziekjes. Hier kwam het kind in Vin nog even los. Hij kon het niet laten om nog even Mario Kart te spelen.
Arcade Hall: Mario Kart
Daarna naar Shibuya square, het drukste zebrapad ter wereld. Hier lopen drie grote zebrapaden in een driehoek (met nog wat kleinere daarom heen). Op de drukste punten van de dag, lopen daar rond de 3000 mensen tegelijk overheen! Echt een chaos dus! Naast het kruispunt is een Starbucks waar je goed overzicht hebt over het hele kruispunt én je kunt er gewoon gratis naar binnen!

’s Avonds zijn we nog naar het futuristische Odaiba geweest.

Meer foto’s zien van zebrapad Tokyo

Bekijk ook de foto’s van Shinjuku Gyoen National Garden en Shibuya Sqaure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.