Vandaag hebben we de Senso-Ji tempel in Tokyo bezocht. Daar liepen ook veel look-a-likes van geishas rond.


Het plan was om deze dag niet zo druk te doen als dag 2. We gaan morgen en overmorgen namelijk Mount Fuij beklimmen. Dat rustig aandoen, hebben we per ongeluk wel erg letterlijk genomen, we werden pas om 12 uur wakker! We wilden eigenlijk naar Imperial Palace, maar kwamen gelukkig op tijd achter dat dit op maandag (vandaag is maandag) gesloten is. We zijn daarom naar de Senso-ji tempel geweest.

Drukke winkelstraat met Japanse lekkernijen

Senso-Ji temple
De Senso-Ji staat bekend om de grote lampion die hangt bij de eerste Shrine en bij de tempel. Je komt via de Shrine (toegangspoort binnen), waarna je de Nakamise-döri inloopt. Dit is een winkelstraat met veel souvenirs en allemaal Japanse lekkernijen. Wij hebben hier ook nog wat dingen geproefd: koekjes gemaakt van rode bonen, Japanse rijstcrackers, ijsburger en een gefrituurde bonen koekje. Erg bijzonder allemaal, maar wel lekker!
Shopping street before Senso Ji temple
Daarna kwamen we bij de grote tempel aan. Veel Japanners stonden met metale blikken met stokjes te schudden. Tijdens het schudden deden zij een wens en pakten een stokje uit het blik. Hierop stond een nummer en dat nummer stond gelijk aan een soort van geluksspreuk.
Smoke brings good luck
In het midden op het plein voor de tempel stond een bak met wierook. De Japanners wapperden de rook hen kant op, want zij geloven dat deze rook hen kan helpen met gezond blijven. Rondom de tempel liepen ook veel geisha’s die natuurlijk ook de aandacht van de toeristen trokken.
Geisha clothing

Korean BBQ

Korean BBQ 3
’s Avonds hebben gegeten bij een Koreaans restaurant, waar je kon barbeque’en. We kregen kleine stukjes vlees die we op een rooster moesten leggen. Dit was erg lekker, maar eigenlijk te duur voor wat we kregen.

We zijn daarna toch maar wat rijst gaan eten in een ander restaurant, want we zaten nog niet vol. Bij dit restaurantje stond bij de ingang een automaat waar je aan kon geven wat je wilde eten en daar betaalde je gelijk. De bon moest je geven aan de vrouw die achter de bar staat en zij zorgde ervoor dat je je eten kreeg.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.