Het Hluhluwe National Park Zuid-Afrika is ook een plek om de Big Five te spotten. Om 7 uur ’s ochtends vertrekt onze jeep.


Tijdens onze safari in het Kruger National Park hadden we olifanten, buffels, een luipaard en een neushoorn gezien. Op ons lijstje missen we dus nog de leeuw. Hopelijk gaan we die zien in het Hluhluwe National Park. We gaven in ieder geval door aan onze chauffeur dat we graag een leeuw wilden zien. Maar ja, in de natuur is natuurlijk niets te plannen.

Wilde zwijntjes

Zwijntje Hluhluwe National Park Zuid-Afrika
Net bij de ingang zijn al de nodige wilde zwijntjes aan het drinken. Leuk voor de liefhebbers van The Lion King. En dan vooral Timon en Pumba. Zwijntjes komen met velen. En er zijn ook veel kleine zwijntjes bij.

De leeuw…..in het klein

Leeuw in Hluhluwe National Park
We komen stiekem een beetje voor de leeuw. En ja, we krijgen een leeuw te zien. Van heel ver weg. Ze zeggen dat het met leeuwen vooral toeval is. Je moet een leeuw ‘gewoon’ tegenkomen. Wij hebben dat geluk niet dat hij voor de jeep langs loopt. We zien de leeuw wel op afstand. Dat betekent dat je een ingezoomde foto (450 millimeter) nog moet uitsnijden.

De Big Five is compleet. Een foto op postzegelformaat is het bewijs

Neushoornkontjes

Neushoornkontjes
Het Hluhluwepark staat ook bekend om de grote hoeveelheden neushoorns. Gelukkig wordt er weinig gestroopt sinds drie stropers werden doodgeschoten. Toch levert de hoorn van een neushoorn nog meer op dan goud. Gekkenwerk, want een neushoorn is te vergelijken een mensennagel. Toch krijgen we in het Kruger park een betere foto van een neushoorn te zien. Hier moeten we het doen met neushoornkontjes.

Buffeltrek

Buffel trek Hluhluwe National Park
In het Hluhluwe National Park zijn we getuige van een buffeltrek. Een hele kudde buffels steekt over. Een kudde buffels heeft altijd wel een paar kleine buffeltjes bij zich. Dit zijn fittere buffels dan de twee oudjes die we zagen in het Kruger National Park. Door de droogteperiode moeten ze dan ook een flink stuk lopen voor water.

Zebra’s

Zebra's Hluhluwe National Park
Zebra’s zijn op de een of andere manier gewoon leuke dieren. Ze lopen anders. Zien er bijzonder uit door alle strepen. In het Hluhluwe National Park kom je er genoeg tegen.

Safari Hluhluwe National Park

Landrover Safari jeep
Het resultaat van deze ochtendsafari? Zo geweldig als het Kruger National Park was Hluhluwe zeker niet. Volgens een van de reisgenoten was het zelfs een beetje Beekse Bergen. “Er stond nog net niet bij: Niet voederen”. Toch hebben we hier de leeuw in postzegelformaat gezien. En heel veel andere dieren.

Slapen tussen de giraffen

Giraffe after drinking
We slapen in de buurt van het Hluhluwe National Park. In de Bayala Game Lodge. In the middle of nowhere. Je moet eerst een half uur over onverharde weg rijden. Maar je krijgt er het nodige voor terug. ’s Ochtends en ’s avonds staan giraffen en andere dieren binnen 200 meter van je kamer. In de Bayala Game Lodge hebben we elke dag wel giraffen van dichtbij gezien.

Meer Zuid-Afrika?

Lees ook het verslag Op zoek naar de Big Five – Reisverslag Krugerpark. Of bekijk de mooie natuur van de panoramaroute in Zuid-Afrika.

Safari Hluhluwe National Park? Lijkt het je wat?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.