Het is zonde om op Hawaii alleen in resorts te verblijven. Rij bijvoorbeeld de Road to Hana op eiland Maui. Misschien wel de mooiste autoroute van Hawaii.

Algemene informatie Road to Hana

Mooiste autoroute Hawaii Road to Hana
De Road to Hana is een kustroute om te doen met een huurauto. Een route vol bochten. Heel veel bochten. Er zijn zoveel bochten dat je er bijna draaiierig van wordt. Daar staat tegenover dat het een vrij toeristische route is. Helemaal geasfalteerd. Je kunt de route dus makkelijk doen met een convertible. De route begint aan de noordkant van Maui. Daarna is het rijden maar.

Tot het einde van de route kun je genoeg mooie stops maken. Echter, je moet dezelfde weg weer terug. Wij reden, met onze ‘compact car’, verder via de zuidkant van het eiland. Achter de 4×4 jeeps aan. Kortom, je begrijpt dan wel dat die route niet echt geschikt was voor onze auto. Toch hebben we het gered en ja: Ook de zuidkant van Maui is de moeite waard.

Tips voor het rijden van de Road to Hana

Road to Hana Twin Falls
Los van de bovenstaande tip (rij niet via de zuidkant terug, tenzij je een goede auto hebt) hierbij drie tips voor het rijden van de Road to Hana. Tips die overigens gelijk een goede indruk geven van deze mooie autoroute.

1. Gewoon rijden!

Road to Hana rijden Hawaii
Wij begonnen met een routekaart aan de Road to Hana. We kwamen er al snel achter: Je kunt iet overal stoppen. De Twin Falls is een populaire stop (foto hieronder), maar stop gewoon op plekken die je leuk lijken. De Road to Hana is vooral de ervaring van het rijden. Rustig door alle haarspeldbochten met stops die je leuk lijken.
Twin Falls Road to HAna

2. Bananenbrood eten

Bananenbrood Road to Hana Hawaii
Oke, hier moet je tip 1 misschien vergeten. Volgens de overlevering zit het beste bananenbrood bij Aunty Sandy’s Banana Bread (210 Keanae Rd, Haiku, HI 96708). Misschien toch even speciaal voor langs rijden? Alhoewel, ook andere plekjes hebben naar eigen zeggen natuurlijk ‘het beste bananenbrood van Maui’.

3. Eindigen bij Haleakala National Park

Bamboo Forest Road to Hana Haleakala National Park
De Road tot Hana. De naam zegt het al. Je rijdt tot Hana. Toch is het verstandig om nog door te rijden tot het Haleakala National Park. Het park is niet gratis, maar je kunt er wel een mooie wandeling doen naar een oude bodhiboom en een bamboobos. Niet zo beroemd als het Arashimya Bamboo Forest in Kyoto Japan, maar wel net zo bijzonder. Het bamboobos op Hawaii oogt natuurlijker dan het wat strakker bamboobos in Japan. Doen dus.
Banyan Bodhiboom Haleakala National Park

Lees ook: Autoroute op eiland Kauai Hawaii

Road to Hana Hawaii. Een autoroute die je ook wel eens zou willen rijden?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.