Een restaurant waar je zelf je vis kunt vangen? In Japan kan het. In Fukuoka is namelijk restaurant Zauo te vinden. Met een hengeltje in de hand een poging wagen verse zeebaars te vangen.

Vissen in restaurant Zauo

Zelf je vis vangen
Restaurant Zauo in Fukuoka is gebouwd in een soort grote hal. Daar staan twee ‘schepen’. Wij namen plaats in zo’n schip. Dan krijg je een vishengel en wat aas. De vishengel krijg je gratis te leen, voor het aas moet je iets van 100 yen betalen. Als je je hengeltje uit de boot hangt, kan je op zeebaars (tai in het Japans) gaan vissen. Het water is zo’n meter hoog. Als er een vis gevangen wordt, komt er applaus van het personeel en wordt er op een trommel geslagen. Als je een vis vangt….

Na een uur vissen… nog niets

Zelf je vis vangen in Zauo restaurant Fukuoka
Vissen en nog eens vissen. Vooraf dacht ik eigenlijk dat het een kwestie was van je hengel in het water hangen, visje naar het aas. En binnenhalen maar. Suus had inmiddels wel gezien dat het wat langer ging duren en had al wat van de kaart besteld. Overigens werd er door andere mensen ook weinig gevangen. De vis heeft misschien een keer aan het aas geknabbeld, maar zo eenvoudig komt je maaltijd ook weer niet naar je toe gezwommen.

Hulp van een hele Japanse familie

Zauo fishing in a 'boat'
Er komt hulp van buitenaf. Een Japans gezin komt helpen. Ze wist overigens te vertellen dat zij pas bij haar derde bezoek hier een vis heeft weten te vangen. Het kleine jongetje, als een van de weinige een succesvolle visser, gaf me wat van zijn aas. Ook dit leverde weinig op. Het dochtertje probeerde het ook nog, maar ook dat mocht niet baten. Je mag van het personeel ook nog in een kleine bak vissen, maar dat heb ik maar niet gedaan. Tijd voor een wat succesvollere methode, het schepnet. Op deze manier eindelijk een baars ‘gevangen’. Dat moest wel, want:

Zelf je vis vangen is goedkoper dan de vis van het menu bestellen

Verse sashimi van baars

Sea bass sashimi
De gevangen baars werd door het personeel meegenomen. Super vers natuurlijk. Ik vraag als bereiding om sashimi. Na een kwartiertje komt heerlijk verse sashimi op mijn bordje op op te eten. Vers en op stijlvolle wijze gepresenteerd. Dat was het wachten wel waard. Ondanks het feit dat ik mezelf niet heb bewezen als succesvolle visser.

Waar zit restaurant Zauo in Fukuoka?

Restaurant Zauo Fukuoka
Zoals ik al in de blog over Gunkanjima (Battleship Island) aangaf, is Nagasaki minder ingericht op toeristen. Het restaurant vinden is wat lastig, ook omdat er geen Engelse tekst op de buitenkant van het gebouw staat (zie bovenstaande foto voor Zauo). Het adres is 1-4-15 Nagahama in Fukuoka. Voor meer informatie over locaties kun je ook op de website van Zauo terecht. Er zijn dus meer locaties in Japan te vinden!

Bekijk ook de foto’s van Fukuoka

Meer foto’s zien van dit unieke visrestaurant zijn te zien in de fotoserie Fukuoka Japan.

Lijkt het je wat om zelf je vis te vangen in een restaurant? Of heb je zelf ooit in een gek restaurant gegeten?

16 REACTIES

  1. Haha wat grappig! Ik zie je al helemaal zitten met zo’n hengel haha! Voor mij zou het niets zijn, ik geloof dat ik daar teveel een dierenvriend voor ben. Ik weet niet waar dat aan ligt. Prima om verse vis te bestellen, maar als ik hem even daarvoor heb zien zwemmen… Dat trek ik niet geloof ik!

  2. Als ik de reacties zo lees, moet dit restaurant jullie reacties ook even lezen en zorgen dat ze er wel een goede menukaart naast blijven houden. Anders zijn ze dalijk de helft van hun klanten kwijt, haha 🙂

  3. Ik keek naar de eerste foto en moest spontaan aan het hengelspel denken dat ik vroeger had. Zo’n kartonnen hoes met vissen van karton en magneten erop die je dan op kon hengelen. Ik viste me een rotje met die nepvissen maar in het echt vind ik het erg zielig en zou ik het niet kunnen . Wel weer heerlijk Japans. Hey maakt me steeds nieuwsgieriger naar het land!

    • Ja, Japan is echt geweldig. Kan me goed voorstellen dat het een beetje doen denken aan een spelletje. Dat gevoel had ik ook in het begin ook. Gewoon even een spelletje spelen en vis vangen, maar het bleek dus veel lastiger om daadwerkelijk een vis te vangen.

    • Ja, verser kan bijna niet. Daarom ook voor de sashimi gegaan. En ja, als ze het ook nog moeten opwarmen na dat urenlange vissen…. 🙂

  4. […] Vincent: “Het meest essentiele hulpmiddel is misschien nog wel de Japanse behulpzaamheid. Het juiste perron vinden, maar ook in hotels werden we goed geholpen. Zo kon ons hotel in Tokyo bijvoorbeeld 3 weken lang de Fuji wandelstokken opslaan en hielpen ze ons goed bij het bezoek aan de Tsukiji vismarkt. De Lonely Planet is trouwens nog steeds essentieel gebleken. Zo zijn we ook het restaurant in Fukuoka tegen gekomen waar je zelf je vis kunt vangen.” […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.