Vandaag nog een hele dag Reykjavik op het programma. Jammer van de regen.

Hoewel Reykjavik een veilige stad is, hoor ik toch veel klachten bij de receptie van het Best Western Hotel. Klachten van andere gasten over overlast van dronken jongeren, wifi die niet werkt en geen gordijnen voor het dakraam terwijl het om half 5 alweer licht is.

Reykjavik zelf. Het regent en dus zijn we richting winkelcentrum gereden. Echter, die gaan pas om 11 uur open! Dan toch maar de stad verkennen.
Hallgr Mskirkja
Grootste bezichtiging is de Hallgrímskirkja. Een apart kerkje dat geïnspireerd is op de basaltzuilen die onder andere te zien zijn bij de Svartifosswaterval.

Verder aan de haven nog een concertgebouw en een vikingmonument. Ze hebben hier ook een hop on-hop off bus. Waarom ze die hebben is een raadsel, want alles is goed aan te lopen.

’s Middags in Café Paris een walvissteak geprobeerd van de minkwalvis, geen bedreigde soort. Het schijnt te smaken naar gerookt paardenvlees, maar ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst op heb. Walvis smaakt taai en is daarnaast vrij stevig aangemaakt met saus. Niet bepaald een lekkernij, maar wel te eten.

Verder nog wat rondgelopen op de Laugavegurinn, zeg maar de P.C. Hooft van Reykjavik. Tegen het eind van de middag even richting het shopping center (bus 13 vanaf de bus terminal in het centrum). De wisselkoers is zo nadelig dat het eigenlijk niet loont om hier kleding te kopen.

Alcohol al helemaal niet. De overheid bezit alle drankwinkels en plakt een flinke accijns op drank. Een literfles Reyka vodka kost 46 euro (7500 ISK) in de stad, maar slechts 14 euro (!) op het vliegveld. Koop je drank dus op het vliegveld, maar denk eraan: Je mag slecht s 1 liter sterke drank (>22%) per persoon importeren.

’s Avonds nog gegeten bij een steakhouse waar ze naast een Whale menu ook een Puffin menu serveerden. Kortom, voor de puffin met patat gegaan. Smaakt oud en is niet zo mals en sappig als een goed kippetje. Ze zeggen in IJsland wel dat puffin, wijn en vrouwen beter smaken naarmate ze ouder worden. Echter, de puffin is goed weg te krijgen, maar is geen gigantische lekkernij. Leuk om een keer geprobeerd te hebben.

Tsjah, dat was de dag Reykjavik. Een leuk klein stadje, maar echt boeiend voor een stedentrip is het niet. Veel activiteiten (walvissen en puffins spotten) kun je elders beter doen.

Voor stappen helaas geen tijd, want ons vliegtuig gaat vroeg. ’s Nachts toen we naar het vliegveld reden, zagen we wel alle stappers zwalkend over straat lopen. Met alcohol, hoe duur ook, weten ze hier blijkbaar wel raad.Concert building

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.