Voor Fotofabriek mocht Reizen over de Wereld een fotoboek testen. In deze recensie lees je mijn persoonlijke ervaring.


Fotofabriek benaderde Reizen over de Wereld om een fotoboek te testen. Goed nieuws! Van onze reis in Japan had ik nog geen fotoboek. Ik kies voor een simpele opzet. De hoogtepunten van Japan in foto’s. Per hoogtepunt uit Japan een mooie foto. We recenseren de hardcover A4 met 24 pagina’s. Op de pagina fotoboek maken van fotofabriek.nl kun je alle opties bekijken.

Software

Ik werk op een iMac uit 2009. Het fotoboek maakte ik met de software van Fotofabriek. Daarvoor heb je wel een besturingssysteem van 10.7.5 of hoger nodig! Ik moest eerst nog updaten! Let daar dus even op. Je kunt bij fotofabriek overigens ook in Adobe InDesign je fotoboek maken. Je levert dan zelf je PDF aan en hebt dan geen fotofabriek software nodig.

Ik heb de fotofabriek software gebruikt. Daar kan ik kort over zijn. Dat werkt zeer gebruiksvriendelijk. De opzet van mijn fotoboek was simpel. Ik was dan ook vrij snel klaar.

Verzending

Fotoboek Japan
Normaal zou ik geen kopje verzending opnemen. Helaas ging bij de eerste verzending iets fout bij PostNL. Ze waren onzorgvuldig omgesprongen met het pakket. Een krom fotoboek als resultaat met gekreukte pagina’s. Netjes gemeld aan fotofabriek en ze stuurden binnen enkele dagen een nieuw fotoboek. Zij namen zelf contact op met PostNL.

Eindresultaat

Fotoboek Japan Gouden Paviljoen
Over het eindresultaat ben ik tevreden. De pagina’s laten zich het beste omschrijven als een luxe folder. De fotokwaliteit is prima. Ze doen recht aan de foto’s. Avondfoto’s zijn bijvoorbeeld donkerder. Enkele foto’s uit het boek heb ik nabewerkt. Die ‘springen’ er dan ook meer uit.
Fotoboek Japan rotsentuin
Ruimte voor verbetering? Wij hebben het basisboek getest. Het fotoboek kost 24,95 en je betaalt voor wat je krijgt. Een degelijk fotoboek dus. Als ik zelf een fotoboek zou maken zou ik waarschijnlijk gaan voor een platliggend fotoboek. Want vlakliggende pagina’s zijn voor een fotoboek met je mooiste foto’s toch mooier. Dat biedt fotoboek.nl aan voor 25 cent per pagina.

Meer Japan?

In het fotoboek heb ik de hoogtepunten uit Japan vastgelegd in foto’s. Wil je weten wat die hoogtepunten zijn? Lees ook mijn top 20 bezienswaardigheden Japan.

Maak jij vaak fotoboeken van je reizen? Heb je ervaringen bij fotofabriek of maak je je boeken bij een andere aanbieder?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dit is een gesponsord artikel. Het fotoboek ontvingen we gratis van fotofabriek. Ook samenwerken met Reizen over de Wereld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.