Vanaf het hostel was het een goed half uurtje lopen naar het Alhambra, een complex dat erg de moeite waard is.


Garden of Alhambra
Vervolgens mij betaal je voor het Alhambra ongeveer hetzelfde bedrag voor de Cueva de Nerja, maar bij binnenkomst merkten we al snel dat het Alhambra meer waar voor ons geld zou geven. Eerst naar de Generalife, we waren er rond half 10 en om 11:30 stond het Palacios Nazieres pas op het programma. De Generalife is een erg mooie tuin waarbij je vooral merkt hoeveel water het Alhambra nodig heeft. Bij het naar boven lopen kwamen er al stortladingen water naar beneden, maar ja: Een tuin heeft nou eenmaal onderhoud nodig.
Decorated pillars
De tuinen ligt in een apart deel van het Alhambra, de andere drie delen liggen dicht bij elkaar. Voordat we naar het Palacios Nazieres mochten, eerst even naar Palacio de Carlos V. Een vierkant gebouw, maar als je binnen staat is het perfect rond. Wel leuk om te zien. Alleen jammer dat er stoeltjes klaar stonden voor een concert en dat het museum (dat de moeite waard schijnt te zijn volgens de gids) dicht was.

Toen was het inmiddels iets over 11’en en gingen we maar wachten voor het Palacios Nazieres. De rij viel wel mee en als je binnen bent, mag je je eigen tempo bepalen. Ik denk dat we uiteindelijk een klein uurtje binnen waren. Binnen is het een drukke bedoeling, want je staat eigenlijk nergens echt alleen. En dat terwijl alles toch best groot is. Veel sierlijke zuilen en bij elke deur kom je op een mooie binnenplaats.
Ceiling in the Palacios Nazaries
Vanuit het paleis naar het vierde en laatste deel: De Alcazaba. Daar is vooral de Torre de la Vela een mooi uitkijkpunt over de stad. Verder is er, zeker in vergelijking met het paleis, niet veel te zien in dit gedeelte wat gebruik werd als militaire vesting.
View from the watch tower

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.