De panoramaroute Zuid-Afrika heeft deze naam natuurlijk te danken aan prachtige uitzichtspunten en natuurwonderen.


De panoramaroute is te vinden in Mpumalanga. Op de kaart van plaats Sabie tot Blydepoort. Het is vooral veel natuurschoon zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. En het is groen, want hier valt gemiddeld de meeste regen in Zuid-Afrika.

1. Lone Creek waterval

Lone Creek waterval regenboog
Watervallen zijn eigenlijk altijd wel leuk om te bekijken. Of de Lone Creek waterval deel uitmaakt van de panoramaroute Zuid-Afrika weet ik eigenlijk niet. Dat maakt ook niet uit, want het is een leuke plek om te bezoeken. Met het zonnige weer ontstaat er zelfs een regenboogje in het water.

2. Bourke’s Luck potholes

Bourke's Luck Potholes met muntjes
Potholes in Zuid-Afrika zijn gaten in de weg. Maar je hebt ook de natuurlijke Bourke’s Luck Potholes. Doordat er gedacht wordt dat ze geluk brengen, gooien mensen ook muntjes in het water. Dat kun je linksonder op de foto hierboven zien. De gaten worden veroorzaakt door het water. Als het water eenmaal een gaatje in de steen vindt, wordt dit gat steeds groter. Als een soort steeds groter wordende draaikolk.

Het water bij de potholes is populair om te gebruiken als drinkwater

Ook het water bij de potholes is populair. Daar worden flessen water mee gevuld. Met name door de lokale bevolking. In ongeveer een uurtje heb je dit gebied goed gezien. Het is een van de trekpleisters van de panoramaroute Zuid-Afrika. Wij waren er in de zomer (februari) in Zuid-Afrika. Hierdoor staat het water lager, maar zijn er nog genoeg watervallen te zien.

Water tappen bij Bourke's Luck Potholes

3. Drie rondavels bij Blyde River Canyon

Uitzicht drie rondavels
Het mooiste uitzichtspunt bij de Panoramaroute in Zuid-Afrika is bij Blyde River Canyon. Daar heb je uitzicht op de drie rondavels. De rondavels zie je op de foto hierboven. Van links naar rechts zie je drie ronde bergen. Bij een ander uitzichtpunt op deze plek zie je de canyon. Omringd door foto. Zie foto hieronder.

Uitzicht Blyde River Canyon

4. Trichardt potgieter gedenkplaat

Kijken door Trichardt Potgieter Gedenkplaat
De Trichardt potgieter gedenkplaat is niet meer dan een gedenkplaat. Niet echt een panorama, maar vooral veel rotsen. De gedenkplaat staat aan de kant van de weg. Je kunt nog over de rotsen lopen voor een uitzichtspunt. Eerlijk gezegd loont het niet echt de moeite om hier te stoppen. Vooral omdat er mooiere uitzichten op de Panoramaroute te vinden zijn.

5. God’s Window in Graskop

God's Window uitzichtpunt
Een naam als God’s Window is natuurlijk slimme marketing. Durf daar maar eens voorbij te rijden. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat de rondavels (zie kop 3) meer in smaak vielen. Je hebt op deze plek in Graskop twee uitzichtpunten. God’s Window zelf, maar je kunt ook nog naar boven lopen. Dat kost je zo’n 10 minuten, maar hier heb je ook een beter uitzicht. Dit is het uitzicht op het tweede viewpoint bij God’s Window:

God's Window Zuid-Afrika van de top

Panoramaroute Zuid-Afrika

De panoramaroute van Zuid-Afrika is een mooie route om te rijden. De bezienswaardigheden van de route zijn vooral de Bourke’s Luck Potholes en het uitzicht over de Blyde River Canyon met de drie rondavels.

Meer Zuid-Afrika?

Bekijk ook de hoogtepunten van Pretoria in Zuid-Afrika.

Wat is jouw hoogtepunt van de panoramaroute in Zuid-Afrika? Zou jij de panoramaroute Zuid-Afrika ooit willen rijden?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

3 REACTIES

  1. Nu ben ik zeker nieuwsgierig geworden, wat een mooie natuur! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het daar zo groen zou zijn en met watervallen en canyons maak je mij helemaal blij 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.