Over Reizen over de Wereld

Reizen over de Wereld is het reisblog op wereldreis. Hoewel, soms zit oprichter Vincent (altijd leuk om in de derde persoon over jezelf te praten) ook wel eens in Nederland. Niet verder vertellen hoor! Het reisblog is in ieder geval wel constant op wereldreis. In contact komen? Kijk dan op onze contactpagina.

Het prille begin

Voor Potala PalaceVincent en Richard voor het Potala Palace Tibet

Het reisblog is ooit begonnen om in 2010 samen met een goede vriend (Richard) een wereldreis bij te houden. Dat was die goede ouderwetse tijd. Reisverslagen waren toen nog voor vrienden en familie. Op reis naar The Bund in Shanghai? Als kopje kan je dan toch gewoon verwijzen dat je voor 3 euro naar de kapper was geweest. Je lezers kwamen er later wel gewoon achter dat je de prachtige skyline van Shanghai gezien had. Toch?

Het reisblog heette toen ook www.iocus.nl, dat is Latijn voor grap. Natuurlijk wist ik wel dat dit geen geschikte naam was voor een reisblog. Maar ja, ik moest wat. Ik besloot twee weken voor vertrek namelijk nog even een reisblog in elkaar te zetten. Snel een WordPress en domein om de wereldreis vast te leggen. Voor 4,5 maand lang elke dag een reisverslag!

De evolutie naar reizen over de wereld

Jumpin' VincentPrambanan tempel in Indonesië

Na de wereldreis is het blog blijven bestaan. De reizen over de wereld werden steeds netjes bijgehouden. Ook steeds vaker met vriendin Suzanne. Alle avonturen worden dus nog steeds netjes vastgelegd. Van de Prambanan tempel in Indonesië tot een broodje kameel in Dubai.

Inmiddels is het 2015. Reisverhalen zijn interessant voor familie en vrienden, maar ik wilde ook een breder publiek trekken. In 2015 staat een trip naar Japan van 4 weken op het programma. En dat mogen meer mensen weten toch? Nog steeds reisverhalen, maar voor een wat groter publiek. De website Reizen over de Wereld is geboren.

Meer over de schrijvers

Reizen over de Wereld bij floating shrine JapanVincent en Suzanne voor de floating shrine Japan

Op het blog kun je dus de reisverslagen van Richard, Suzanne en Vincent vinden. Tegenwoordig zijn het dus vooral Vincent en Suzanne die de reisverhalen en artikelen schrijven.

Meer over Vincent lezen? Lees ook 11 vragen aan Vincent.

Enkele hoogtepunten

Het begon dus als een reisverslag wereldreis. Dat heeft sinds 2010 flink wat mooie avonturen opgeleverd. Enkele hoogtepunten van reisblog Reizen over de Wereld door de jaren heen: