Pontocho is een geishawijk in Kyoto. In de hoop een geisha te spotten, lopen we dan ook naar Pontocho.


Behalve Gion, kent Kyoto dus nog een andere geishawijk (Pontocho). Het was op loopafstand vanaf ons hotel en we besloten om er heen te lopen. Onderweg kwamen we een BurgerKing tegen met een rode hamburger, die Vin natuurlijk even moest proeven. Aka Samurai Burger Japan

Festival aan de Kamo-gawa rivier

Busy times at Festival Kamo River 2015
We liepen langs een oever, waar allemaal eettentjes stonden omdat er een soort festival bezig was. We zijn hier even langsgelopen om te kijken wat ze allemaal aanboden. Zelf hebben we wat dumplings gekocht (omdat deze er veilig uitzagen). Verderop stond een man te zingen, die een soort van komiek had meegenomen. Deze man trok allemaal gekke bekken, zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen als je aan Japan denkt.
Entertainment Festival Kamo River 2015

Geisha gespot in Pontocho

Spotting a geisha or meiko in Kyoto?
Aan het eind van de oever kwamen we bij de wijk Pontocho uit. Eigenlijk kun je niet echt spreken van een wijk, want het bestaat uit een lang smal straatje met overal Japanse restaurantjes. Het is erg toeristisch en het eten is daar dan ook erg duur. Het was wel leuk om door heen te lopen. Ook zagen we dan eindelijk waar we voor gekwamen waren; een geisha! Gelukkig was Vin al druk bezig met foto’s maken en kon dan ook een foto maken van de geisha.

Dansende geisha’s (maiko’s)

Meiko dance Kyoto
Aan het einde (of begin) van de straat Pontocho was een soort theater waar de geisha vermoedelijk naar op weg was. Hier was namelijk een dans van geisha’s te zien. Het leek mij erg leuk om dit eens te zien en besloten dan ook om hier naar binnen te gaan. We werden verwelkomd met een hapje (geen idee wat we gegeten hebben) en een drankje (koude groene thee en citroendrankje).
Beatiful hair of a meiko
Vervolgens kwamen er twee maiko’s binnen. Dit zijn geisha’s in opleiding. We dachten dat ze meteen zouden beginnen met dansen, maar zij gingen eerst langs alle tafeltjes om een praatje te houden en men had de mogelijkheid om met hen om de foto te gaan. Dat hebben wij dus ook maar gedaan.
Vin en Suus met Meiko
Na ongeveer drie kwartier, begonnen ze dan eindelijk met hun dans. Hiervoor gebruikten ze hun waaier. Het was erg een sierlijke en bijzondere dans. Hier een kort filmpje:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.