Deze ochtend vertrokken we op tijd, want het zou naar Kandy ongeveer drie uur rijden zijn en we zouden tussendoor nog wat tussenstops hebben. De eerste was bij een kruidentuin in Matale.


We kregen een rondleiding door de tuin. Zo zagen we een kaneelboom. Het is niet zo dat kaneel in die stokje aan bomen groeit, maar de boomstammen worden afgehakt en gedroogd en vervolgens in elkaar gerold. Ook zagen we een peperboom, waarbij de peperkorrels aan de boom groeien, maar van een peperkorrel maken ze vier soorten peper, namelijk groene peper, rode peper, zwarte peper en witte peper. Het was erg interessant om eens te weten waar onze kruiden in de potjes vandaan komen.
Daarna reden we verder naar Kandy. Het was onderweg erg druk, want het was vandaag een feestdag in Kandy en ze hebben maar één weg die vanuit Sigiriya naar Kandy gaat én daar waren ze ook nog met die weg bezig. Na ongeveer twee uur rijden kwamen we aan bij onze volgende lunch, namelijk de vreetschuur van de omgeving Kandy. Het deed ons erg denken aan de wok in Ridderkerk, waarbij je een buffet had met grote groepen mensen, die in dit geval gevuld was met toeristen.
Na dit buffet hadden we nog een tussenstop en dat was bij een edelstenenfabriek. Ook hier kregen we weer een rondleiding een een filmpje te zien over hoe de edelstenen worden gevonden en bewerkt tot sieraden.
Man made lake
Nu was het tijd om naar het hotel te gaan. Het was erg druk in Kandy en alle hotels waren volgeboekt en daarom zaten wij ongeveer 15 kilometer van Kandy vandaan. Het was lastig om ons hotel te vinden en om half 6 waren we daar uiteindelijk. Bij aankomst was het al een grimmige sfeer. Het regende de hele weg al en de sfeer werd verergerd doordat het erg donker was bij het hotel, we waren de enige gasten én de mensen van de receptie spraken slecht Engels. We werden naar onze kamer gebracht en daar moesten we een paar keer slikken. Het was erg vies; de dode vliegen zaten op de lakens en op de muren en alles was erg gedateerd. We vroegen ons af wat we hiermee aanmoesten, maar ik ken mezelf en ik wist dat ik hier niet fijn ging slapen. Dus we besloten om de lokale reisagent te bellen en onze chauffeur. Om het nog erger te maken rende er op het moment dat we aan het bellen waren nog een rat door de kamer!
Pepper
Onze chauffeur was aangekomen en we moesten per se andere kamers bekijken, dan pas konden we verder praten. Maar goed, we hadden nu al een slechte indruk van dit hotel dus dat zou door die andere kamers heus niet beter worden. En dat was gelukkig ook zo, die andere kamers waren net zo erg of misschien nog wel erger. De chauffeur was ermee eens en heeft rondgebeld naar andere hotels en godzijdank was er nog een beschikbaar. Het was niet zover van dit hotel vandaan dus we waren er zo. We werden erg vriendelijk ontvangen en we kregen zelfs een 5-persoonskamer dichtbij de receptie. Eind goed al goed! Tenminste dat dacht ik, want toen ik in de badkamer kwam zag ik dit:
Spider in hotel room

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.