In het Japanse Fukuoka kun je het stadspark Ohori Park vinden. Dit stadspark staat op nummer 1 van Tripadvisor in Fukuoka en is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid.

Central Park van Fukuoka?

Boats in Ohori Park Fukuoka
In Japan zijn ze gek op parken. Zo stond Gyoen Park in Tokyo op nummer 1 op Tripadvisor. Nu is dat naar mijn idee niet het hoogtepunt van Tokyo. Nu moet ik zeggen dat Ohori Park, overdreven gezegd een beetje het Central Park van Fukuoka, leuk is om te bezoeken.

Ohori Park wordt veel gebruikt

Bridge Ohori Park Fukuoka
Grote parken in een stad hebben gewoon wat. Zeker van die ruim opgezette parken waar je ziet dat je nog in de stad bent, maar wel het gevoel van het park hebt. In Ohori Park kun je een groot meer vinden, ruines van een kasteel en een hardlooproute van 2 kilometer. In de Japanse zomer is het veel te heet om hard te lopen, maar we zien toch de nodige Japanners die komen hardlopen.

Kasteelruines met uitzicht op Fukuoka Tower

View Fukuoka Tower from Ohori Park
In het park liggen ook kasteelruines. Met veel fantasie kan je er een kasteel bij denken. Dan heb je wel veel fantasie nodig. Ik zou bijna zeggen tegen Fukuoka: Maak er gewoon een mooi kasteel van. Bijna elk kasteel in Japan is geen ‘origineel’ exemplaar meer, behalve dan het mooie kasteel Himeji. Vanaf de kasteelruines heb je wel een mooi uitzicht op de Fukuoka Tower, hebben we die ook weer gezien.

Hoe kom ik in Ohori Park?

Ohori Park ligt op loopafstand van metrostation Ohori Koen. Je kunt hier ook nog het Fukuoka Art Museum en Ohori Park Japanese Garden vinden, maar daar zijn we niet geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.